Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Παιδικό θέατρο: «Ο Ποιητιτής και η ιστορία της κακομαθημένης Ολίνας»

Ο «ΠΟΙΗΤΙΤΗΣ» είναι ένας παραμυθάς που για όλα ενδιαφέρεται. Η περιέργεια του σίγουρα ξεπερνά το μπόι του. Μιλάει με αστεία ρίμα, ρωτάει όλο Τί; Γι’ αυτό τον ονομάσαμε κι εμείς… ΠΟΙΗΤΙΤΗ!
Αυτή τη φορά ο «ΠΟΙΗΤΙΤΗΣ» έρχεται με αφηγήσεις και τραγούδια να πει την ιστορία της Ολίνας, της κακομαθημένης πριγκίπισσας που δεν φρόντιζε το λαό της και κατέληξε να περιπλανιέται στο δάσος με μόνη παρέα το Λίο, τον γελωτοποιό της, που πάσχει μάλιστα κι από αμνησία. Εκεί η Ολίνα δεν έχει καμιά εξουσία. Εκεί κυβερνούν τα δυσαρεστημένα με την ανθρώπινη συμπεριφορά ζώα. Θα καταφέρει η κακομαθημένη πριγκίπισσα να τα βγάλει πέρα; Θα αλλάξουν άραγε οι κακοί της τρόποι; Θα καταφέρει να πείσει τους ανθρώπους και τα ζώα πως της αξίζει να κυβερνά; 

Ένα οικολογικό παραμύθι για τη φιλία, τη συνεργασία και τη σημασία της ευγένειας. 

Αφήγηση παραμυθιού, σωματικό θέατρο, παντομίμα και ζωντανό τραγούδι αποτελούν τους βασικούς άξονες της παράστασης.Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στην εξέλιξη της, καθώς πριν αρχίσει το έργο, προετοιμάζονται μέσα απο τη διαδικασία του θεατρικού παιχνιδιού, ώστε να ξετυλίξουν το παραμύθι χέρι-χέρι μαζί με τους ηθοποιούς.

Η παράσταση διαρκεί 1:15’ (20’ εισαγωγή/ θεατρικό παιχνίδι και 55’ καθεαυτή η παράσταση). 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ 2, 9 και 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 12 πμ

ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 5 ΕΥΡΩ 

Παραγωγή: Kωνσταντίνος Μελίδης-Λένα Πετροπούλου (Σκοινί-Κορδόνι)

Κείμενο-σκηνοθεσία: Λένα Πετροπούλου

Μουσική: Δημήτρης Δαλέζης- Θέμις Βελένη

Κατασκευές: Διονυσία Μιχάλη - Σοφία Βούλγαρη

Παίζουν: Λένα Πετροπούλου

Πέτρος Μαλιάρας

Γιώργος Δερνίκας

Φανή Αραμπατζίδου

Ζωή Κατσιλέρου 


ΜΙΚΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Η ομάδα "ΣΚΟΙΝΙ-ΚΟΡΔΟΝΙ" δραστηριοποιείται στο χώρο του παιδικού θεάτρου απο το 2006. Τα ιδρυτικά της μέλη της έχουν συνεργαστεί επι σειρά ετών με την Κάρμεν Ρουγγέρη, τη Χ.Α.Ν.Θ, τους πολιτιστικούς συλλόγους των δήμων Συκεών, Πλαγιαρίου και Χαλκηδόνας, καθώς και με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης είτε ως ηθοποιοί, είτε ως εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. 
O «ΠΟΙΗΤΙΤΗΣ» ταξιδεύει με επιτυχία σε σχολικές αίθουσες, αυλές σχολείων και αίθουσες εκδηλώσεων απο την Άνοιξη του 2011 και έχει λάβει μέρος σε προγράμματα Δήμων και Πολιτιστικών Συλλόγων για το καλοκαίρι του 2011. 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου