Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

17χρονος «Μόγλης» ισχυρίζεται ότι έζησε πέντε χρόνια σε δάσος στη Γερμανία

Ειδικοί γλωσσολόγοι αναλύουν την προφορά ενός μυστηριώδους αγγλόφωνου εφήβου ο οποίος ισχυρίζεται ότι πέρασε τα τελευταία πέντε χρόνια μόνος του, σε ένα δάσος στη Γερμανία. Την ίδια ώρα, η Ιντερπολ αναζητά τα ίχνη του ερευνώντας τις λίστες με τα αγνοούμενα παιδιά σε χώρες της Ευρώπης.
Η γερμανική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του σύγχρονου "μόγλη", που είναι 17 ετών και έχει γίνει γνωστός μόνον σαν Ρέι.Ο νεαρός εμφανίστηκε ξαφνικά στο δημαρχείο του Βερολίνου πριν από δύο εβδομάδες, και ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας του, που λεγόταν Ράιαν, είχε σκοτωθεί σε μία πτώση 15 ημέρες νωρίτερα.

Το αγόρι μιλάει πολύ καλά τα αγγλικά, αλλά δεν φαίνεται να ξέρει παρά μόνο λίγες λέξεις στα γερμανικά. Είπε ότι έθαψε μόνος του τον πατέρα του ανοίγοντας ένα ρηχό σκάμμα στο δάσος, όταν διαπίστωσε ότι ήταν νεκρός. Η αστυνομία δεν υποπτεύεται εγκληματική πράξη. Σύμφωνα με τη διήγηση του αγοριού, μαζί με τον πατέρα του έζησαν περιπλανώμενοι στην ύπαιθρο, και κοιμούνταν σε σκηνές και καλύβες που έβρισκαν στα δάση μετά τον θάνατο της μητέρας του, Ντορίν, σε τροχαίο δυστύχημα πριν από πέντε χρόνια.

Ο Ρέι θυμάται ελάχιστα πράγματα από την προηγούμενη ζωή τους. Είπε ότι περπάτησε επί δύο εβδομάδες χρησιμοποιώντας μία πυξίδα για να βρει το δρόμο βόρεια, προς το Βερολίνο. Η γερμανική αστυνομία λέει ότι η ιστορία του είναι "εντελώς ασυνήθιστη", αλλά κρίνεται αξιόπιστη.

Η Ιντερπόλ ερευνά αν ο ο Ρέι είναι αγνοούμενο παιδί σε κάποια άλλη χώρα. Η κατάσταση της υγείας του εφήβου, ο οποίος υποβάλλεται σε ψυχιατρικές εξετάσεις, είναι καλή.

"Δεν ξέρουμε αν μιλάει με αγγλική προφορά. Τα αγγλικά δεν είναι η μητρική του γλώσσα, αλλά ίσως του τα έμαθε ο πατέρας του", δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας.

Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου