Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Διεθνής Διαγωνισμός με τίτλο «Χορέψτε το διδακτορικό σας»

Από τα κορυφαία επιστημονικά περιοδικά στον κόσμο, το «Science» υποστηρίζει έναν πρωτότυπο διεθνή διαγωνισμό με τίτλο «Χορέψτε το διδακτορικό σας», με σκοπό να δώσει σε κάθε νεαρό ερευνητή και μελλοντικό επιστήμονα την ευκαιρία να εξηγήσει το θέμα των σπουδών του σε συγγενείς και φίλους, μέσα από την πιο οικεία «γλώσσα» του χορού.

Στο διαγωνισμό «Dance Your Ph.D», που γίνεται φέτος για πέμπτη φορά, μπορεί να συμμετέχει κάθε κάτοχος διδακτορικού, ή όποιος ήδη εργάζεται για να αποκτήσει ένα τέτοιο ανώτατο τίτλο, σε οποιοδήποτε πεδίο της θετικής επιστήμης, από οποιαδήποτε χώρα. Αρκεί, όποιος συμμετέχει, να έχει τη διάθεση και την ικανότητα να χορέψει με τέτοιο τρόπο, που οι κινήσεις του να αντανακλούν την ουσία του επιστημονικού έργου του και, παράλληλα, να έχουν μια δική τους αισθητική αξία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εμπνευστούν από τη δουλειά των περυσινών φιναλίστ και, μετά, να υποβάλουν online, μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, ένα βίντεο δικής τους δημιουργίας. Ο κάτοχος, ή φοιτητής, διδακτορικού μπορεί να χορεύει μόνος του ή με παρέα –αλλά ο ίδιος οφείλει να χορέψει και δε μπορεί να κάνει απλώς την χορογραφία, αναθέτοντας σε άλλον την εκτέλεση.

Οι φιναλίστ σε κάθε μια από τις τέσσερις επιστημονικές κατηγορίες (φυσική, χημεία, βιολογία, κοινωνικές επιστήμες) θα κερδίσουν από 500 δολάρια, ενώ ο τελικός μεγάλος νικητής θα πάρει άλλα 500 δολάρια. Επιπλέον, θα ταξιδέψει, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, στις Βρυξέλλες, για να παρακολουθήσει τη διεθνούς φήμης παγκόσμια εκδήλωση καινοτομίας TEDxBrussels, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου στη βελγική πρωτεύουσα.

Σχετικός σύνδεσμος: http://www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου