Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Τηλεοπτικό πρόγραμμα 02/09 έως 08/09 (1)

Σας προτείνουμε να δείτε στην τηλεόραση τα παρακάτω: 


Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011
18:50 Ιατρικές Υποθέσεις (Star) 
Ο Χάουζ επιστρέφει στην κλινική μετά την ανάρρωσή του. Το ιατρικό του ενδιαφέρον στρέφεται σε δύο περιπτώσεις: στον Ρίτσαρντ, έναν παραπληγικό άντρα, ο οποίος οδήγησε το αναπηρικό του καρότσι στην πισίνα του σπιτιού του, και στην Κ¨αρεν, μια γυναίκα ποα παράλυσε έπειτα απο ένα μάθημα γιόγκα.

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011
08:00 Εκπαιδευτική τηλεόραση (ΕΡΤ)
08:00 Ένα γράμμα μια ιστορία: Το γράμμα Π
08:07 Παραμυθολογίες: Αφροδίτη
08:12 Μια μαμά για μένα (παιδικη λογοτεχνία)
08:26 Με το μικρόκοσμο εξηγώ... την εξάτμιση, το βρασμό, την υγροποίηση (Φυσικές- επιστήμες)
08:40 Η ιστορία στην Ποίηση (Λογοτεχνία)
08:55 Έχουμε και λέμε
09:00 Ο Υπολογιστής των Αντικυθήρων
09:18 Άγχος (Αγωγή υγείας)
09:29 Και τα ζώα έχουν δικαιώματα (κοινωνική αγωγή)
09:45 Βάλια Κάλντα: το καταφύγιο της Αρκούδας

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011
23:00 Σφαγή στο Virginia Tech (ΣΚΑΪ)
Όταν ο φοιτητής Seung-Hui Cho μπήκε στο προαύλιο του πανεπιστημίου Virginia Tech, στις 16 Απριλίου 2007, ελάχιστοι γύρω του περίμεναν αυτή τη σειρά φρικιαστικών γεγονότων που επακολούθησε. η ασυναίσθητη και τυχαία επιλογήτου να πυροβολεί όποιον έβρισε μπροστά του, οδήγησε στο θάνατο 32 αθώα θύματα και τον τραυματισμό 23 ακόμα! Σ' αυτό το δραματικό ντοκιμαντέρ, αναζητούμε τους εσωτερικούς "δαίμονες" του Cho, σε μια προσπάθεια να εξηγήσουμε πώς αυτό το ήσυχο παιδί "της εκκλησίας" μετατράπηκες σε έναν οργισμένο και μανιακό δολοφόνο.

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011
22:00 Όταν ο τρόμος χτύπησε τη Νορβηγία (ΝΕΤ)

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011
18:50 Ιατρικές Υποθέσεις (Star) 
Ένα δεκάχρονο αυτιστικό αγόρι ουρλιάζει συνεχώς από τους πόνους, αλλά κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι του συμβαίνει, μια και το παιδί δεν είναι σε θέση να εξηγήσει. Καθώς η κατάστασή του χειροτερεύει, είναι προφανές σε όλους πως ο Χάουζ είναι ο μόνος που έχει κάποια επικοινωνία με το αγόρι.

00:30 Το ευλογημένο παιδί (ΝΕΤ)
Η Μάγκι, μια νοσοκόμα, ανατρέφει σαν να ήταν δικό της το νεογέννητο κοριτσάκι που εγκατέλειψε η ναρκομανής αδερφή της, Τζένα. Μεγαλώνοντας η μικρή Κόντι, η οποία πάσχει από ένα είδος αυτισμού, θα εκδηλώσει ιδιαίτερα χαρίσματα. Έξι χρόνια μετά, η μητέρα της θα επιστρέψει μαζί με ένα μυστηριώδη σύζυγο για να την πάρουν μαζί τους. Η Μάγκι αντιλαμβάνεται ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει με τον σύζυγο της Τζένα και απευθύνεται σε έναν πράκτορα του FBI για βοήθεια. Ο τελευταίος θα δεχτεί να τη βοηθήσει, παρά το γεγονός ότι η γυναίκα δεν έχει νομικά δικαιώματα πάνω στην Κόντι, από τη στιγμή που συνειδητοποιεί ότι το κοριτσάκι έχει την ίδα ημερομηνία γέννησης με άλλα παιδιά που είχαν πρόσφατα εξαφανιστεί.

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011
16:00 Αληθινά σενάρια: "Γλωσσικά Ιδιώματα (Β' μέρος)" (ΕΡΤ3)
Ο Νίκος Ασλανίδης συνεχίζει το αφιέρωμα στο μωσαϊκό των ελληνικών διαλέκτων. Συγκεκριμένα, τα ξιδεύει στην Κρήτη, όπου οι κάτοικοι πολών περιοχών διατηρούν ζωντανή την κρητική διάλεκτο. Στη συνέχεια, φτάνει στην Πιερία, όπου η Ένωση Ποντίων έχει δημιουργήσει σχολείο για τη διδασκαλία της Ποντιακής. Ο επίλογος της εκπομπής γράφεται με λέξεις από την αιολική διάλεκτο που χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα σε πολλά χωριά της Θεσσαλίας, της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και σε νησιά του Βόρειου Αιγαίου.

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011
16:00 Αληθινά σενάρια: "Γλωσσικά Ιδιώματα (Γ' μέρος)" (ΕΡΤ3)
Το τρίτο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος στον πολύχρωμο καμβά των ελληνικών διαλέκτων παρουσιάζει η σημεινή εκπομπή. Η επτανησιακή διάλεκτος, η λεγόμενη "αργκό" των σύγχρονων νέων, αλλά και ένας ιδιαίτερος τρόπος επικοινωνίας στην Αντιά της Εύβοιας, όπου οι κάτοικοι "μιλούν" σφυρίζοντας, είναι τρία από τα κομμάτια του παζλ που παρουσιάζει ο Νίκος Ασλανίδης στο πλαίσιο του αφιερώματός του για το πολυποίκιλο μωσαϊκό της ελληνικής γλώσσας.

20:00 Ο εγκέφαλος και το είδωλό του (ΝΕΤ)
Ωριαίο ντοκιμαντέρ, που εξερευνά τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις σχετικά με τον ανθρώπινο εγκέφαλο, τις πηγές της συνέιδησης και τη διαδικασία της σκέψης. Αναγνωρισμένοι επιστήμονες απαντούν σε ερωτήματα, όπως το πώς μαθαίνει ο εγκέφαλος, πώς "χτίζει" έννοιες, πώς επιδρά το περιβάλλον, πώς συνδέεται το σώμα με τον εγκέφαλο, πώς οι νευροορμόνες επηρεάζουν την κοινωνική συμπεριφορά και προσαρμογή. Οι συνεντεύξεις εναλλάσσονται με απεικόνιση του εγκεφάλου και αρχειακό υλικό, καθώς και με νέες συγκλονιστικές έρευνες για τις λειτουργίες του εγκεφάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου