Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων "αniμasyros".

Από τις 15 έως τις 18 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στη Σύρο το Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων "αniμasyros". Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει προβολές ταινιών, αφιερώματα σε διεθνή φεστιβάλ, εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους και ένα επαγγελματικό φόρουμ με διεθνείς συμμετοχές και δυνατά ονόματα.

Το διαγωνιστικό τμήμα θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης με διεθνείς συμμετοχές και με «ξεναγό» τον Leonardo, τη μικρού μήκους ταινία του Jim Capobianco, γνωστού δημιουργού της Pixar.

Το αniμasyros περιλαμβάνει, όπως κάθε χρόνο, αφιερώματα σε διακεκριμένα φεστιβάλ όπως το Anima Brussels International Festival, το Hiroshima International Animation Festival και το ρουμανικό Anim’est International Animation Festival, καθώς και το ιδιαίτερα σημαντικό αφιέρωμα στα 75 χρόνια ταινιών animation από την Αφρική. Οι Έλληνες δημιουργοί θα φιλοξενηθούν στο ελληνικό φεστιβάλ animation Be there! Corfu Animation Festival που έκανε πρεμιέρα στην Κέρκυρα φέτος.

Ο Jim Capobianco και ο Cassidy Curtis, γνωστοί δημιουργοί της αμερικανικής σκηνής animation θα παρευρεθούν στο επαγγελματικό φόρουμ του αniμasyros, εκπροσωπώντας τα διάσημα αμερικανικά στούντιο Pixar και Dreamworks αντιστοίχως, ενώ παράλληλα θα προβληθούν οι ταινίες «How to train your dragon» και σε πρώτη προβολή η μικρού μήκους «Leonardo» του Jim Capobianco.

Ακόμη, εστιάζοντας στην σημασία της εκπαίδευσης στο χώρο του animation, το φόρουμ με τίτλο «Η διδακτική του animation» φιλοξενεί το Γιώργο Σηφιανό από το Πανεπιστήμιο Ecole Nationale Supérieure des Arts Décoratifs (ENSAD) της Γαλλίας, την Raquel Coelho Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο San Jose State University των Η.Π.Α και τον Mohamed Ghazala επίσης καθηγητή αλλά και Διευθυντή του τμήματος της ASIFA στην Αίγυπτο. Παράλληλα, εξέχοντες καθηγητές όπως η Αναστασία Δημητρά, η Ελένη Μούρη, ο Κωνσταντίνος Τηλιγάδης κι ο Πάνος Δραμυτινός θα εκπροσωπήσουν την ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα.

Καθ' όλη τη διάρκεια του αniμasyros 4.0, θα διεξαχθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια για μαθητές των δημοτικών σχολείων της Σύρου αλλά και φοιτητών από όλη την Ελλάδα, ενώ σπουδαστές του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Αθήνας θα παρακολουθήσουν όλη τη διοργάνωση και θα συμμετάσχουν στο οπτικοακουστικό εργαστήρι, καταγράφοντας το αniμasyros 4.0 σε μια ταινία που θα προβληθεί στην τελετή λήξης.

Πληροφορίες
Ερμούπολη, Σύρος
Διάρκεια από τις 15 έως τις 18 Σεπτεμβρίου
Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν

http://www.animasyros.gr

Πηγή: Καλά νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου