Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Η κοινωνική ευθύνη συναντά την πρόληψη

Tο "Κέντρο Αποθεραπείας- Αποκατάστασης Φιλοκτήτης" στο Κορωπί προσφέρει μια σημαντική κοινωνική παροχή τον Αύγουστο, με δωρεάν εξετάσεις σε μια σειρά από ομάδες που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Mε όνομα εμπνευσμένο από τον ομηρικό ήρωα που δέχθηκε θεραπεία από τον Απόλλωνα και τον Ασκληπιό έπειτα από δάγκωμα φιδιού στο πόδι του, το Κέντρο Αποθεραπείας - Αποκατάστασης Φιλοκτήτης είναι χτισμένο σε μια έκταση 75 στρεμμάτων στο Κορωπί, μέσα στο πράσινο, κατά τις επιταγές των αρχαίων Ασκληπιείων. Το Κέντρο ανήκει στην οικογένεια του Ομίλου Ιασώ και αναλαμβάνει τη μετανοσοκομειακή νοσηλεία ανθρώπων έπειτα από ατυχήματα ή νοσήματα που έχουν ανάγκη ιατρικών υπηρεσιών αποθεραπείας και αποκατάστασης. Με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, μεριμνά τόσο για τη φυσική όσο και για τη συναισθηματική, νοητική και κοινωνική επανένταξη των ασθενών. "Αναλαμβάνουμε περιστατικά που προέρχονται από τραυματισμό όπως οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και οι κακώσεις της σπονδυλικής στήλης -π.χ. από τροχαία- είτε από παθήσεις όπως τα εγκεφαλικά, η σκλήρυνση κατά πλάκας και οι κακοήθεις νόσοι της σπονδυλικής στήλης", εξηγεί ο γενικός διευθυντής του Κέντρου, κ. Νικόλαος Παπαευσταθίου. Τα περιστατικά αφού αντιμετωπιστούν ιατρικά και θεραπευτικά, χρειάζονται ένα χρονικό διάστημα από 2 έως 6 μήνες, ανάλογα το περιστατικό, για αποκατάσταση.

"Μπορώ να πω ανεπιφύλακτα ότι ο Φιλοκτήτης είναι το μεγαλύτερο και το καλύτερο κέντρο αποκατάστασης στα Βαλκάνια και ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης γιατί εφαρμόζει πρωτοποριακά θεραπευτικά πρωτόκολλα στο κομμάτι της αποκατάστασης και αποθεραπείας.Τόσο με τις ομάδες αποκατάστασης, οι οποίες αποτελούνται από φυσίατρους, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, υγροθεραπευτές και ψυχολόγους, όσο και με τα μηχανήματα τα οποία έχουμε - κάποια είναι μοναδικά στην Ελλάδα- μπορούμε και εφαρμόζουμε τις ίδιες μεθόδους με άλλα κέντρα της Ευρώπης, με χαμηλότερο κόστος των νοσηλίων από αυτό που θα χρειαζόταν για να μεταβεί κανείς σε κέντρο του εξωτερικού" λέει ο κ. Παπαευσταθίου. Τον Αύγουστο, το Κέντρο θα παρέχει δωρεάν εξετάσεις. Συγκεκριμένα, προσφέρει σε παιδιά από 8 έως 15 ετών δαπεδοεργομετρικό έλεγχο-πελματογράφηση και μυοσκελετική αξιολόγηση για μυοσκελετικές παθήσεις, ενώ σε άτομα με ειδικές ανάγκες διεπιστημονική συμβουλευτική εξέταση και σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία συμβουλευτική εργομετρική αξιολόγηση. "Ο Ομιλος Ιασώ επιδεικνύει έντονη κοινωνική ευθύνη. Με την παροχή δωρεάν εξετάσεων, δίνουμε ευκαιρία στον κόσμο να γνωρίσει τον Φιλοκτήτη και να επωφεληθεί από μια προσφορά που κάτω από άλλες συνθήκες θα κόστιζε ένα σημαντικό ποσό".

* Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε: 210-6670570, 210-6670514.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου