Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Θεσσαλονίκη: Οι παιδικές χαρές της πόλης αλλάζουν όψη

Σε ανάπλαση τεσσάρων παιδικών χαρών θα προχωρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά την έγκριση της δημοπράτησης του έργου (προϋπολογισμού 592.000 ευρώ) που αναμένεται να δοθεί από το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίασή του την ερχόμενη Δευτέρα. Πρόκειται για τις παιδικές χαρές που βρίσκονται στην πλατεία Ναυαρίνου (φωτογραφία), στην οδό Τσιαπάνου, στην οδό Χειμάρας (μεταξύ Μπότσαρη και Κανάρη) και στην οδό Δημητρακοπούλου με Χαιρωνείας.
Στην παιδική χαρά της πλατείας Ναυαρίνου, έκτασης 195 τ.μ., υπάρχουν μεν ελαστικές πλάκες, οι οποίες όμως έχουν αλλοιωθεί, ενώ, όπως διαπιστώνει η αρμόδια υπηρεσία του δήμου, «η κακή εφαρμογή των πρόσθετων ελαστικών τμημάτων σε διάφορα σημεία του χώρου παιχνιδιού, δημιουργώντας ανισοσταθμίες, καθιστά επικίνδυνη την ύπαρξή τους». Παράλληλα, «υπάρχει περίφραξη μεταλλική από την πλευρά του ανοιχτού χώρου της πλατείας, χωρίς όμως να πληρεί τους κανόνες ασφαλείας, ενώ η παιδική χαρά οριοθετείται από την πλευρά του πρασίνου με ένα ημικυκλικό τοιχίο, ύψους 65 εκατοστών».

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου, η παιδική χαρά στην πλατεία Ναυαρίνου επεκτείνεται κατά 60 τ.μ. Τα υπάρχοντα παιχνίδια απομακρύνονται και δημιουργείται νέα περίφραξη, καταργώντας τη μία από τις δύο εισόδους. Τοποθετούνται νέα παιχνίδια, επτά νέα παγκάκια και βρύση, ενώ αντικαθίσταται και το ελαστικό δάπεδο.

Απομάκρυνση όλων των παλιών παιχνιδιών προβλέπει η μελέτη και για την παιδική χαρά των οδών Δημητρακοπούλου-Χαιρωνείας, στην οποία επίσης τοποθετείται βρύση. Επίσης, τοποθετείται μεταλλική περίφραξη.

Η παιδική χαρά στην οδό Τσιαπάνου, αλλά και αυτή στην οδό Χειμάρας, θα χωριστεί σε δύο περιοχές, ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα των παιδιών. Τοποθετούνται ελαστικές πλάκες ασφαλείας και τα παιχνίδια αντικαθίστανται με καινούργια, που φέρουν πιστοποιητικό εξασφάλισης ποιοτικού ελέγχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου