Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Γερμανία: Στοπ στις μηνύσεις εναντίον των παιδικών σταθμών

Οι Γερμανοί θα απαγορεύεται στο εξής να καταθέσουν μηνύσεις εναντίον βρεφονηπιακών σταθμών παραπονούμενοι για το θόρυβο που κάνουν τα παιδιά, σύμφωνα με ένα νέο νόμο που υιοθέτησε σήμερα το γερμανικό κοινοβούλιο, μετά τις αλλεπάλληλες δίκες για ηχορύπανση, σε μια χώρα όπου η γεννητικότητα μειώνεται συνεχώς.
Ο θόρυβος που κάνουν τα παιδιά δεν θα επιτρέπεται πλέον να ταξινομείται στην ίδια κατηγορία με περιβαλλοντικούς θορύβους. Μέχρι σήμερα ο θόρυβος αυτός θεωρείτο ίδιος με την ηχορύπανση που παράγεται από τα εργοστάσια.
Ο νέος νόμος θα επιτρέψει την εγκατάσταση βρεφονηπιακών σταθμών και παιδικών χαρών σε κατοικημένες ζώνες. Πολλοί σταθμοί τα τελευταία χρόνια είχαν κλείσει ή είχαν αναγκαστεί να μετακομίσουν σε άλλες περιοχές γιατί οι γείτονές τους προσέφευγαν στη δικαιοσύνη.
Ο υπουργός Χωροταξίας, Πέτερ Ραμζάουερ, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι ο θόρυβος που κάνουν τα παιδιά είναι "η έκφραση της ζωντάνιας τους" και όχι ένα πρόβλημα από το οποίο θα πρέπει "να προστατευτούν οι πολίτες".
Μεταξύ άλλων, ένας παιδικός σταθμός στο Αμβούργο είχε υποχρεωθεί να χτίσει ένα τσιμεντένιο τοίχο ύψους 2 μέτρων και μήκους 60 ενώ ένας άλλος, στο Βερολίνο, έκλεισε μετά από τετραετή δικαστική διαμάχη με ένα γείτονα.
Το 2009 γεννήθηκαν στη Γερμανία μόνο 651.000 παιδιά, γεγονός που σημαίνει ότι σε κάθε γυναίκα αντιστοιχούν 1,4 παιδιά. Η γεννητικότητα αυξήθηκε ελαφρά το 2010 (με 678.000 παιδιά), ωστόσο οι θάνατοι ξεπερνούν τις γεννήσεις κατά 181.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου