Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Φεστιβάλ ταινιών ψυχικής υγείας στα Πέριξ

H εταιρεία ανάπτυξης κοινοτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας παιδιών και ενηλίκων «Πανάκεια» διοργανώνει το Φεστιβάλ ταινιών ψυχικής υγείας στα Πέριξ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Θα προβληθούν ταινίες σχετικές με θέματα ψυχικής υγείας (ψύχωση, κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές, εξαρτήσεις, φοβίες, διαταραχές προσωπικότητας, νοητική υστέρηση), καθώς και ενημερωτικά videos.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν σε διαφορετικά σημεία του νησιού ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι περιοχών που δεν είχαν πρόσβαση στα προηγούμενα φεστιβάλ ταινιών που πραγματοποιήθηκαν στο θερινό κινηματοθέατρο «Ρόδον»

Στόχος μας, η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σε θέματα ψυχικής ασθένειας και διατήρησης της ψυχικής ισορροπίας. Βασισμένοι σε πρόσφατη έρευνα που κατέδειξε ότι ένας στους τέσσερις ανθρώπους πάσχει από σοβαρή ψυχική διαταραχή, θεωρούμε την ευαισθητοποίηση του κόσμου αναγκαία και επιβεβλημένη.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, το ειδικευμένο προσωπικό της «Πανάκεια», που απαρτίζεται από επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων (ψυχολόγοι, κοινωνικοί. λειτουργοί, εργοθεραπευτές, νοσηλευτές κ.ά), θα είναι πρόθυμοι να συζητήσουν με το κοινό και να επιλύσουν όποιες απορίες σας.

Πρόγραμμα προβολών:

Κυριακή 26 Ιουνίου, ώρα 9 μ.μ: 
Προβολή της ταινίας «Trainspotting» στο χώρο του κήπου του προληπτικού κέντρου «Δίοδος», που αποτελεί μέρος του χώρου της Ροδιακής Έπαυλης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Κυριακή 3 Ιουλίου, ώρα 9 μ.μ
Προβολή της ταινίας «Καλύτερα δεν γίνεται - As good as it gets» στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Παραδεισίου

Παρασκευή 15 Ιουλίου, ώρα 9 μ.μ
Προβολή της ταινίας «Η φωλιά του κούκου - One flew over the cuckoo’ s nest»
στον προαύλιο χώρου του Δημοτικού Σχολείου Αρχαγγέλου

Παρασκευή 22 Ιουλίου, ώρα 9 μ.μ
Προβολή της ταινίας « Patch Adams» στο χώρο του Άγιου Σουλά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του πολιτιστικού συλλόγου «Αμπερνάλλι» Σορωνής

Είσοδος ελεύθερη

Πηγή: rodosevents

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου