Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Τελική Έκθεση για το Πρόγραμμα «Πολιτική Ζωή με Νόημα»

Ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο με επιτυχία το Πρόγραμμα «Πολιτική Ζωή με Νόημα», που χρηματοδοτήθηκε από την Βουλή των Ελλήνων και υλοποιήθηκε από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Το πρόγραμμα αφορά την απόδοση 775 πολιτικών όρων στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, στη Νέα Ελληνική και στην Αγγλική σε μια πολυμεσική εφαρμογή (CD-ROM) και με δυνατότητα ανάρτησης στο διαδίκτυο. Διασφαλίζεται έτσι η βιωσιμότητα του έργου και καθίσταται δυνατή η μελλοντική απόδοση των όρων σε οποιαδήποτε εθνική νοηματική γλώσσα και στα διεθνή νοήματα.

Σκοπός του έργου «Πολιτική Ζωή με Νόημα» ήταν η ανάπτυξη προσβάσιμου υποστηρικτικού υλικού, απαραίτητου για την επαρκή εκπαίδευση διερμηνέων και σπουδαστών της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και για την ενημέρωση των Κωφών συμπολιτών μας.

Το έργο συμβάλλει ουσιαστικά στην πρόσβαση των Κωφών στην πολιτική γνώση και ζωή, στην αναβάθμιση του έργου της Βουλής, στη μείωση της περιθωριοποίησης των Κωφών και κατά συνέπεια στην ισότιμη ενσωμάτωσή τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Επίσης λειτουργεί ως πηγή στήριξης των Κωφών, των οικογενειών τους καθώς και των πολιτικών. Ευελπιστούμε ότι θα συντελέσει στην αλλαγή νοοτροπίας του κοινωνικού και πολιτικού περιβάλλοντος.

Για να διαβάσετε την τελική έκθεση του προγράμματος, πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του προγράμματος Βασίλη Κουρμπέτη, Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής (kourbeti@pi-schools.gr) ή τη Μαριάννα Χατζοπούλου, Ειδική Παιδαγωγό (mhatz@pi-schools.gr) στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου