Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Προβολή: "Hand in Hand"


Το βίντεο προέρχεται από ένα διαγωνισμό χορού που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο το 2007. Το μοναδικό ζευγάρι, η Ma Li χωρίς το χέρι της κι o Zhai Xiaowei χωρίς το πόδι του, συμμετείχε ανάμεσα σε 7.000 διαγωνιζόμενους και κατέλαβε τη δεύτερη θέση. (χορογραφία Zhao Limin).


Το 1996, μια πολλά υποσχόμενη 19χρονη μπαλαρίνα, η Ma Li, έχασε το δεξί της χέρι σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Η ζωή της δεν θα ήταν ποτέ πια ίδια. Ο φίλος της, μην αντέχοντας τη δοκιμασία, απομακρύνθηκε από αυτήν και η Ma Li αποπειράθηκε να θέσει τέρμα στη ζωή της. Για καλή της τύχη, την έσωσαν οι γονείς της και σταδιακά βρήκε πάλι τη δύναμη να ζήσει και να τα μάθει όλα από την αρχή: πώς να γράφει, να χτενίζεται, να μαγειρεύει, να πλένει τα ρούχα της, ώστε να ζει και πάλι αυτόνομα. Πέντε χρόνια μετά το ατύχημα, η Ma Li επέστρεψε στο χώρο του θεάματος και με την παρότρυνση του φίλου της, ξανάρχισε το χορό.
Το Σεπτέμβριο του 2005, η Ma  γνώρισε τον 21χρονο ποδηλάτη στους Special Olympics, Zhai Xiaowei. Ο Zhai όταν ήταν τεσσάρων ετών έπεσε από ένα τρακτέρ και έχασε το αριστερό του πόδι. Όταν η Ma Li πρωτοανέφερε στον Zhai το σχέδιό της να χορέψουν μαζί,  αρχικά δεν καταλάβαινε πώς ακριβώς θα γινόταν, αφού ο ίδιος δεν είχε ξαναχορέψει στη ζωή του, αποφάσισε όμως να το δοκιμάσει. Το αποτέλεσμα, το είδατε και μόνοι σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου