Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας SCHOOL FEST 2011

To 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας «SchoolFest 2011», το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης, είναι εδώ!
Το SchoolFest είναι μια θεσμική, δια-δραστική πολιτιστική πλατφόρμα ειδικά σχεδιασμένη για την ανάδειξη του πολυδιάστατου προγράμματος της ευέλικτης ζώνης στα σχολεία. Στη διοργάνωση πρωταγωνιστούν οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων παρουσιάζοντας τα έργα τους σε συμμαθητές, καθηγητές και εκπροσώπους των ΜΜΕ. Απώτερος σκοπός του SchoolFest είναι να δημιουργηθούν κίνητρα στους μαθητές να εκφραστούν δημιουργικά σε σχέση με τους προβληματισμούς τους, να δουλέψουν ομαδικά, να προτείνουν λύσεις, να συνεργαστούν με τους καθηγητές και δασκάλους τους και να λειτουργήσουν ως ενεργοί πολίτες.

Το πρώτο SchoolFest πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Άνοιξη του 2009, με συμμετοχή 10.000 μαθητών από σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αθηναίων στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Ζαππείου Μεγάρου (2-4 Ιουνίου) και της «Τεχνόπολις» στο Γκάζι (28-30 Απριλίου), αντίστοιχα. Το δεύτερο SchoolFest αφιερώθηκε εξ ολοκλήρου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με συμμετοχή 6.000 μαθητών από τα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Αθηναίων, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Ζαππείου Μεγάρου, από τις 4 έως και τις 6 Μαΐου 2010.

Το τρίτο σε σειρά SchoolFest θα πραγματοποιηθεί στις 14-15 Απριλίου, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι με συμμετέχοντες όλα τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αττικής. Σtη μεγάλη γιορτή αυτή γιορτή, τα σχολεία έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους στους θεματικούς άξονες Περιβάλλον, Αγωγή Υγείας και Πολιτισμός. Μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γίνονται πρωταγωνιστές σε μια συμμετοχική γιορτή για τη δημιουργία, την έκφραση, την επικοινωνία, την κοινωνική ευαισθητοποίηση, την ομαδικότητα και την ποιότητα ζωής στην πόλη τους. Λίγες μέρες πριν από τις μαθητικές εξετάσεις, η «Τεχνόπολις» στο Γκάζι πρόκειται να μεταμορφωθεί σε ένα νεανικό πολύ-χώρο πολιτιστικής και δημιουργικής έκφρασης και να πλημμυρίσει με νιάτα, ενθουσιασμό, χαρά, δράση, δημιουργία και όμορφες εκπλήξεις, να φιλοξενήσει και κυρίως να αναδείξει τις καλλιτεχνικές ανησυχίες των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων της Αθήνας, δίνοντας τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν συγκεντρωμένα έργα τους, όπως θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, εικαστικές δημιουργίες, ταινίες μικρού μήκους, χειροτεχνίες και ειδικές κατασκευές.

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, σε συνεργασία με την εταιρία παραγωγής REASON TO, μέλος του ομίλου εταιριών PR ACTIVITIES φέτος συμμετέχει δυναμικά ως βασικός υποστηρικτής του Schoolfest 2011 και στο πλαίσιο των καινοτόμων δράσεών της, συνδεόμενη οργανικά με τους νέους ανθρώπους και τις κοινότητές τους, ενισχύει την όλη προσπάθεια προσκαλώντας μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενθαρρύνοντας και αναδεικνύοντας τις δημιουργίες τους τηλεοπτικά και κυρίως μέσα από τις ψηφιακές της πλατφόρμες και προβάλλοντας ταυτόχρονα ταινίες-παραγωγές της για τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, την Αγωγή Υγείας.

«Για να γίνουν οι μαθητές μας οι πρωταγωνιστές της Αθήνας που ονειρευόμαστε»

Άννα Κωσταρά-Μουσικολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου