Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Πρόσκληση για παρουσίαση καινοτόμων ή αποτελεσματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Πανελλήνια Ένωση Ειδικών Παιδαγωγών [Π.Ε.Ε.Π]
Αγαπητοί συνάδερφοι, 
σε αρκετές δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (ειδικά σχολεία, ΕΕΕΕΚ, Τ.Ε., κ.α.) εφαρμόζονται με επιτυχία καινοτόμα ή απλά αποτελεσματικά εκπαιδευτικά προγράμματα με θετικές επιπτώσεις στην εξέλιξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Δυστυχώς, τα αποτελέσματα αυτών των προγραμμάτων συχνά δε γίνονται γνωστά πέραν της σχολικής μονάδας στην οποία εφαρμόζονται. Θεωρώντας ότι η διάχυση της γνώσης που αποκτάται από την εφαρμογή αποτελεσματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα μπορούσε να έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα, η Πανελλήνια Ένωση Ειδικών Παιδαγωγών ξεκινά από φέτος την οργάνωση ημερίδας στο τέλος της σχολικής χρονιάς με στόχο την παρουσίαση διαφόρων τέτοιων επιτυχημένων προγραμμάτων. Η διοργάνωση θα γίνεται ανά περιφέρεια εκπαίδευσης, ξεκινώντας πιλοτικά φέτος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, ομάδες εκπαιδευτικών ή και άλλες ειδικότητες που εργάζονται στο χώρο της ειδικής αγωγής να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για παρουσίαση αποτελεσματικού προγράμματος που εφάρμοσαν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους το οποίο κρίνουν ότι θα ήταν χρήσιμο να παρουσιαστεί στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα (από προγράμματα πρώιμης παρέμβασης και κοινωνικής ένταξης έως προγράμματα προεπαγγελματικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης).

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να γίνει με αποστολή μιας σύντομης περιγραφής του προγράμματος και των αποτελεσμάτων του (έως 400 λέξεις) στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΠΕΕΠ (unionpeep@yahoo.gr) μέχρι 19 Απριλίου 2011, με την ένδειξη ««Για την Ημερίδα Ειδικής Αγωγής», ενώ προαιρετικά μπορεί να σταλεί και υλικό από την εφαρμογή του προγράμματος.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στα τέλη Μαΐου. Η ακριβής ημερομηνία, ο τόπος και το πρόγραμμα θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση.

Tο Δ.Σ. της Π.Ε.Ε.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου