Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Παιδικό βιβλίο: «Λιλιπούτεια» γιορτή

Ένα δεκαήμερο αφιερωμένο στο παιδί και το βιβλίο οργανώνει από σήμερα έως τις 10 Απριλίου ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΚΒΕ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, όπως έχει οριστεί η 2α Απριλίου.
Σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, τη Διεύθυνση Βιβλιοθηκών δήμου Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού ο ΣΕΚΒΕ οργανώνει μια μεγάλη γιορτή με στόχο, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, «να βοηθήσουμε το παιδί από μικρή ηλικία να αγαπήσει το διάβασμα και να το θεωρεί χαρά, όχι καταπίεση».
Μεταξύ άλλων μεγάλοι και μικροί μπορούν μέχρι τις 10 Απριλίου (καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου, στις 10.30 π.μ. με 2.30 μ.μ.) να βρούνε στον χώρο του ΣΚΕΤΒΕ (Θεοφίλου 13, Άνω Πόλη), αλλά και στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων νέους τίτλους βιβλίων και σε παιδικές βιβλιοθήκες του δήμου Θεσσαλονίκης έργα ζωγραφικής. Μπορούν επίσης να ανταμώσουν με συγγραφείς που θα βρίσκονται σε παιδικές βιβλιοθήκες στις 10 π.μ. καθημερινά. Σήμερα με τον Άρη Δημοκίδη στη βιβλιοθήκη της Άνω Πόλης (Κλαυθμώνος 37), αύριο με τη Νίκη Στρατηλάτη στη βιβλιοθήκη Ορέστου (Ορέστου 33 & Χαλκιδικής), την 1η Απριλίου με τη Μαρία Πετκανοπούλου στη βιβλιοθήκη Δελφών (Δελφών 208 & Ορεστιάδος 3), στις 4 Απριλίου με τον Σάκη Σερέφα στη πρότυπη σχολική βιβλιοθήκη (Κασσάνδρου 17-19), στις 5 Απριλίου με τη Μυρτώ Δημητρίου στη βιβλιοθήκη Καλλιθέας (Αρχαιοτήτων 13) και στις 6 Απριλίου με την Όλγα Σεχίδου στη βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης (Γρ. Κολωνιάρη 23) και την Ελίνα Μαρμαρίδου σε αυτή του Σταθμού (Αναγνωσταρά 9-11). 
Συγγραφείς όμως επισκέπτονται και σχολεία και συγκεκριμένα ο Νίκος Αρναούτης θα βρεθεί σήμερα στις 11 π.μ. στο 7ο Δημοτικό Αμπελοκήπων και η Αλήθεια Ευπραξίδου αύριο στο 16ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.
Τέλος, την 1η Απριλίου θα πραγματοποιηθεί γιορτή στις 11 π.μ. στο χώρο της Θεοφίλου 13 με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας του δημοτικού σχολείου των Πρότυπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης και του καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Χατζή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου