Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Σχολή Γονέων στην "Πυξίδα"

Νέους δρόμους πρωτοπορίας ανοίγει το Κέντρο Πρόληψης της Εξάρτησης από Ναρκωτικά και Προαγωγής της Υγείας «Πυξίδα» του δήμου Νεάπολης-Συκεών. 
Ζώντας μέσα στην κοινωνία και ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες ανάγκες της, η «Πυξίδα» θέτει, αυτή τη φορά, σε λειτουργία δυο νέες ομάδες συμβουλευτικής για γονείς στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων. Πρόκειται για την ομάδα «Μπαμπά σ’ αγαπώ γιατί…», που αποτελεί μια αναγνώριση του ρόλου του σύγχρονου πατέρα, και την ομάδα για γονείς διδύμων. 
Η ομάδα για τους πατέρες ξεκινά σήμερα, Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011 και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις εβδομαδιαίες συναντήσεις (5-7μ.μ.). Αυτές θα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της «Πυξίδας» (Επταπυργίου 151, τηλ.: 2310.202015, 2310.204453) με συντονιστή τον Τάσο Κουφοκώτσιο, νοσηλευτής ψυχικής υγείας και στέλεχος του Κέντρου.
«Η Σχολή Γονέων αφορά πάντα και τους δύο γονείς, αλλά φέτος πια απευθύνεται στους μπαμπάδες.. .και επισήμως. Σίγουρα όλοι έχουμε ακούσει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του πατέρα στην ανατροφή των παιδιών. Και όχι μόνο σημαντικός, αλλά και πολύ ιδιαίτερος. Στην ομάδα αυτή θα έχουμε, λοιπόν, σίγουρα πολλά ιδιαίτερα θέματα να συζητήσουμε με την πεποίθηση ότι θα αποδειχθούν χρήσιμα», αναφέρει η επιστημονικά υπεύθυνη της «Πυξίδας» και υπεύθυνη του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ψυχολόγος, Μάρω Βασσάρα. 
Η ομάδα για γονείς διδύμων ξεκινά τη λειτουργία της την Τετάρτη 6 Απριλίου2011 (7-9 μ.μ., Επταπυργίου 151) και θα ολοκληρωθεί σε έξι εβδομαδιαίες συναντήσεις με συντονίστρια τη Μ.Βασσάρα, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται έως τη Δευτέρα 4 Απριλίου. 
«Έχετε δίδυμα; Τότε τα έχετε όλα εις διπλούν! Διπλά καρότσια, διπλά κρεβάτια, διπλές αγωνίες, διπλές χαρές, διπλές ανακαλύψεις, διπλές ζημιές! Κι όμως, κατά βάθος δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο ακούγεται. Ελάτε στην ομάδα μας, και το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δυσκολίες σας αν μη τι άλλο, από διπλές θα γίνουν... μονές!»,τονίζεται σε μήνυμα-πρόσκληση της «Πυξίδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου