Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Το ΣΕΟ πραγματοποιεί μεγάλη δράση σε αρχαιολογικούς χώρους της

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στο πλαίσιο του προγράμματος «Οδηγοί στην κοινωνία – Γνωρίζουμε το παρελθόν, δημιουργούμε το μέλλον», το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού, διοργανώνει μια μεγάλη δράση σε αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 με τη συμμετοχή 700 παιδιών καιενηλίκων από την Αττική.
Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί από τις 10:00π.μ. έως τις 13:30μ.μ. στονπεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, και σε γνωστούς αρχαιολογικούς χώρουςτης περιοχής (Σύνταγμα, Παλιά Βουλή, Ζάππειο, Βυζαντινό Μουσείο – Πνύκα – Λόφος Φιλοπάππου – χώρος του Ολυμπείου Διός, Ρωμαϊκή Αγορά). Σκοπός είναι ναγνωρίσουν τα παιδιά αξίες του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού (ελευθερία, ισονομία, δημοκρατία, δικαιοσύνη) και πτυχές της καθημερινής ζωής των παιδιών στην αρχαία Ελλάδα.

Παιδιά και νέοι (5-17 ετών) συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, δημιουργικά εργαστήρια και παιχνίδια, θα έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν, να μάθουν, να δημιουργήσουν, να προβληματιστούν. 

Πιο συγκεκριμένα:

5-7 ετών: Μαθαίνω για την καθημερινότητα στην αρχαία Ελλάδα μέσα από το παιχνίδι, τον χορό, την ποίηση.
7-11 ετών: Γνωρίζω αξίες της αρχαιότητας και προτείνω τα χαρακτηριστικά του ενεργού πολίτη.
11-14 ετών: Αναζητώ τα ίχνη της ζωής και των ομαδικών δραστηριοτήτων των παιδιών, στους αρχαίους, βυζαντινούς και νεότερους ιστορικούς χρόνους, βαδίζοντας σε διαφορετικές διαδρομές της Αθήνας και αφήνω το δικό μου ίχνος.
14-17 ετών: Διαδρομές στο χθες, στο σήμερα, στο αύριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου