Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ασφάλεια παιχνιδιών: απαγορεύονται τα μπαλόνια;

Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Telegraph διαβάσαμε ότι με πρόσφατη οδηγία της Ευρωπαϊκή Ένωσης, τα παιδιά κάτω των 8 ετών δεν θα πρέπει να φουσκώνουν μπαλόνια χωρίς την επιτήρηση από κάποιον ενήλικα, καθώς είναι πιθανό να τα καταπιούν και να πνιγούν.
Αν και για πολλές γενιές τα παιδικά και όχι μόνο πάρτι συμπεριλάμβαναν σφυρίχτρες, μαγνητικά ψαράκια κλπ, όλα αυτά πρόκειται να απαγορευτούν, καθώς τα υλικά που χρησιμοποιούνται κρίθηκαν πολύ μικρά ή τα χημικά παρασκευής τους, ακατάλληλα. Η οδηγία της Ε.Ε πρόκειται να υποχρεώσει τους παραγωγούς και πωλητές να περιλαμβάνουν στη συσκευασία τις προδιαγραφές ασφάλειας των παιχνιδιών. 
Την είδηση αυτή, την αναρτούμε με κάθε επιφύλαξη, καθώς δεν έχουμε εντοπίσει κάποια άλλη αρχική πηγή που να αναφέρεται στο ίδιο θέμα, ούτε, δυστυχώς, τη συγκεκριμένη οδηγία στην οποία αανφέρεται ο δημοσιογράφος της Telegraph. Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε νεότερα. 

Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για τις Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες στο θέμα της ασφάλειας των παιχνιδιών, επισκεφτείτε τον αντίστοιχο ιστότοπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου