Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Δείτε τις επόμενες ημέρες στην τηλεόραση!


Σαββατο 10/09/2011

ET1 - Εκπαιδευτική τηλεόραση για παιδιά
08:00 Ένα γράμμα μια ιστορία: Το γράμμα Τ
08:08 Παραμυθολογίες: Ήφαιστος
08:13 Ιστορίες χωρίς τελος : «Εγώ ο κανέλος», Παιδική λογοτεχνία
08:24 Περιπέτειες στο Πάρκο, επεισόδιο 1ο : Όλο το πάρκο μια γιορτή.

ET1 - Εκπαιδευτική τηλεόραση για νέους και ενήλικες.
08:37 Με το μικροσκόπιο εξηγώ... την τήξη και την πήξη των σωμάτων (φυσικές επιστήμες)
08:52 Έχουμε και λέμε
09:00 Κεραυνός : μαγεία και δέος.
09:16 Μεσογειακή αναιμία (Αγωγή υγείας) - Η ταινία αναφέρεται σε ένα ιατρικό θέμα με κοινωνικές διαστάσεις, τη μεσογειακή αναιμία. Οι άνθρωποι με μεσογειακή αναιμία έχουν σήμερα μια ποιότητα ζωής πολύ καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο εξαρτώνται ακόμη από τους συνανθρώπους τους για ένα δώρο που μόνο εκείνοι μπορούν να κάνουν, την αιμοδοσία, το δώρο της ζωής.
09:30 Ελληνικοί βιότοποι: Αμβρακικός
09:44 Νερό και κλιματικές αλλαγές (περιβαλλοντική εκπαίδευση)

ΝΕΤ
16:00 Φυλές της Αθήνας : Τα κρυφά σχολεία (Ε) - Από τις ελληνικές κοινότητες ομογενών του 19ου αιώνα στις σύγχρονες κοινότητες των μεταναστών της Αθήνας, από τα ιεροδιδασκαλεία του 1800 στα νυχτερινά τεχνικά λύκεια, από τις παραδουνάβιες ηγεμονίες στην Britney Spears και τον Άγιο Παντελεήμονα. Ο μύθος του κρυφού σχολειού, οι πηγές εκπαίδευσης των σύγχρονων μεταναστών, ο Jay-Z, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, το ατέλειωτο ζεϊμπέκικο της Τσίλα και τα παράξενα «σχολεία» των γκέτο, των υψηλών κοινωνικών τάξεων και του όψιμου καπιταλισμού.
Ένα ανατρεπτικό επεισόδιο των «Φυλών της Αθήνας» σε σκηνοθεσία Σύλλα Τζουμέρκα ("Χώρα Προέλευσης"). Τραγουδά: η Άμαντιπ Μαγκμπούλος. Μιλούν: ο Αλέξης Πολίτης, η αδελφή Έμμα, ο Φατός Μαλάι, ο Μοαβία Αχμέντ, η Κλικ Νγκουέρα, ο Ιωάννης Χόρτης, ο Αχμέτ Φούντα, ο πατέρας Μάξιμος κ.ά...
Οι «Φυλές της Αθήνας» είναι μία νέα σειρά αυτοτελών ντοκιμαντέρ, που ανιχνεύει τις ευτυχείς συγκυρίες της πολυπολιτισμικότητας, μέσα από τη συχνά δύσκολη πραγματικότητα της μετανάστευσης. Δοκιμασμένοι ντοκιμαντερίστες αλλά και νέοι κινηματογραφιστές δίνουν την ξεχωριστή τους ματιά στις κοινότητες των αλλοδαπών και την Αθήνα. 


Πέμπτη 15/09/2011

Star

02:30 Σχετικά με τον Χένρι (Regarding Henry). - Η ζωή του αριβίστα δικηγόρου Χένρι Τέρνερ παίρνει απρόβλεπτη και δραματική τροπή όταν, κατά τη διάρκεια μιας ληστείας, τον πυροβολούν στο κεφάλι. Η χειρουργική επέμβαση στέφεται με επιτυχία και ο Χένρι γλιτώνει παρά τρίχα τον θάνατο, όμως τώρα πια έχει πρόβλημα στην ομιλία και στην κίνηση. Επίσης το σοβαρό πρόβλημα μνήμης που έχει δεν του επιτρέπει να θυμάται σημαντικά πρόσωπα και γεγονότα από τη ζωή του, όπως η... σύζυγός του Σάρα και η κόρη του Ρέιτσελ. Αναγκασμένος να μάθει να λειτουργεί και πάλι φυσιολογικά αλλά και να συνυπάρχει με μια οικογένεια που δεν θυμάται, ο Χένρι θα περάσει δύσολες στιγμές, που αρκετά συχνά θα είναι αφόρητες. Στο πλάι του όμως δεν θα πάψουν να βρίσκονται η Σάρα και η Ρέιτσελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου