Από το Μεταξουργείο στο Μέγαρο Σταθάτου!
Μία παράξενη διαδρομή ιστορίας και δημιουργικότητας προσφέρουν τα παιδικά προγράμματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που αρχίζουν από το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου.
Μία παράξενη διαδρομή ιστορίας και δημιουργικότητας προσφέρουν τα παιδικά προγράμματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που αρχίζουν από το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου.
Πρόκειται για έναν περίπατο στην πόλη με δύο σταθμούς: Στο Μεταξουργείο, τη γειτονιά η οποία αναπτύχθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα γύρω από το εργοστάσιο μεταξουργίας, και στο Μέγαρο Σταθάτου, μία νεοκλασική οικία στο κέντρο της Αθήνας, που σήμερα είναι πτέρυγα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.
Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου τα παιδικά εργαστήρια του μουσείου μετακομίζουν για μία ημέρα στην περιοχή του Μεταξουργείου και οι δημιουργικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην οικία Κώνστα, στην οδό Γιατράκου.
Εκεί παιδιά και γονείς θα γνωρίσουν την γειτονιά που διαμορφώθηκε για να καλύψει τις ανάγκες για κατοικία και εργασία που προέκυψαν στην Αθήνα την εποχή που βρισκόταν σε ανάπτυξη.
Στην περιοχή αυτή λειτουργούσαν πολλά εργαστήρια επεξεργασίας σιδήρου, αμαξοποιεία, ξυλουργεία, τυπογραφεία, καθώς και το εργοστάσιο μεταξουργίας. Στην αυλή του σπιτιού μνήμες από τη ζωή της γειτονιάς θα ζωντανέψουν μέσα από εργαστήρια ζωγραφικής, κολλάζ, κουκλοθέατρο και αφηγήσεις.
Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, επιστροφή στο Μουσείο, στο νεοκλασικό κτήριο του Μεγάρου Σταθάτου. Το θέμα της ημέρας θα είναι «Η καθημερινή ζωή σε μια νεοκλασική οικία του 19ου αιώνα» και στο πλαίσιο αυτό παιδιά και γονείς θα γνωρίσουν το Μέγαρο Σταθάτου, που είναι έργο του Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ και θα περιηγηθούν στους χώρους του αναζητώντας και ανακαλύπτοντας στα δωμάτια αλλά και στην εξωτερική όψη τα χαρακτηριστικά ενός νεοκλασικού σπιτιού. Επίσης, μέσα από εργαστήρια θα συναντήσουν τους υπεύθυνους των εργαστηρίων και θα πάρουν μια γεύση από τις δραστηριότητες της χρονιάς που αρχίζει.
Οι δραστηριότητες απευθύνονται σε παιδιά 3-5, 6-9 και 10-12 ετών και είναι η είσοδος είναι ελεύθερη. (Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων – Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, τηλ. 210 7294220, ώρες:10.00-13.00)
Πηγή: Βήμα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου