Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Δωδέκατη θέση για την ελληνική κολύμβηση στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου

Την 12η θέση μεταξύ 39 χωρών που έλαβαν μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης αθλητών με αναπηρίες του Βερολίνου, κατέκτησε η Ελλάδα. Με απολογισμό ένα χρυσό, οκτώ ασημένια, δύο χάλκινα μετάλλια αλλά και συνολικά 17 πανελλήνια ρεκόρ, η ελληνική ομάδα έστειλε ενθαρρυντικά μηνύματα ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012.

«Αν δεν είχαμε την άτυχη στιγμή με τον Κωστάκη, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια εξαιρετικά επιτυχημένη αποστολή, έχοντας φυσικά ως δεδομένο τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην προετοιμασία των κολυμβητών μας έως το Βερολίνο. Καταφέραμε να κατακτήσουμε 11 μετάλλια, ενώ οι αθλητές μας εκτός από τα πανελλήνια ρεκόρ κατάφεραν –στην πλειοψηφία τους- να πιάσουν ή να επιβεβαιώσουν το όριο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Τα μηνύματα που λάβαμε από το Βερολίνου ήταν άκρως ενθαρρυντικά και πιστεύω ότι οι αθλητές μας να συνεχίσουν να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, ώστε στο Λονδίνο σε ένα χρόνο από σήμερα να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο δυνατοί και πιο έτοιμοι. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τους συνοδούς τους αλλά και σε όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής αλλά και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης, ο οποίος υποδέχθηκε την ελληνική αποστολή στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Για το σοβαρό τραυματισμό του Κωστάκη, είπε ότι «ολόκληρο το παραολυμπιακό κίνημα βρίσκεται στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή. Σήμερα, απ` όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και στο άλλο πόδι και θέλω να πιστεύω ότι στα τέλη της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης θα βρίσκεται στην Ελλάδα. Θα τον βοηθήσουμε ώστε να επανέλθει δυνατός γιατί πρόκειται για ένα αυθεντικό ταλέντο του αθλητισμού των ΑμεΑ».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, από τέσσερα μετάλλια κατέκτησαν οι Χρήστος Ταμπαξής και Αριστείδης Μακροδημήτρης, δύο μετάλλια πήρε ο μεγάλος άτυχος της ελληνικής αποστολής , Γιάννης Κωστάκης, ενώ ένα μετάλλιο στο φινάλε της διοργάνωσης πήρε ο Νίκος Τσότρας. Όσον αφορά στα 17 πανελλήνια ρεκόρ, τα έξι από αυτά τα πέτυχε ο Μακροδημήτρης, ενώ τρία σημείωσε ο Τσότρας.

Διαβάστε αναλυτικά τις επιδόσεις της ελληνικής αποστολής εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου