Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Υποτροφίες για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας

Το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Υποτροφιών Μιχαήλ Λάσκαρη άρχισε να λειτουργεί στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1999 και σήμερα χορηγεί τις περισσότερες υποτροφίες στην Ελλάδα για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας. Μέχρι σήμερα χορηγήθηκαν 1780 υποτροφίες, οι οποίες περιλαμβάνουν όχι μόνο τα δίδακτρα αλλά και το διδακτικό υλικό και έχουν διάρκεια ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης για επόμενα έτη, με την προϋπόθεση οι υπότροφοι να είναι συνεπείς στην παρακολούθηση και στη μελέτη των μαθημάτων τους.
Καλύπτουν όλα τα επίπεδα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας, από αρχάριους μέχρι και Proficiency (Universities of Cambridge και Michigan) και αφορούν όλες τις ηλικίες, αρκεί ο υποψήφιος να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του. Ο υποψήφιος επίσης θα πρέπει να έχει ελληνική καταγωγή και να είναι Ελληνο-ορθόδοξος.

Τα μαθήματα διεξάγονται στα δύο εξουσιοδοτημένα εκπαιδευτήρια του Ιδρύματος, δηλαδή στη Σχολή Αγγλικών Εστία Νέας Σμύρνης και στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ντέσσυ Τοπουζίδου, στη Βούλα.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, το Ίδρυμα Λάσκαρη σκοπεύει να χορηγήσει συνολικά 120 υποτροφίες.

Η καταληκτική ημερομηνία για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 είναι η Παρασκευή 27 Μαΐου 2011. Οι προϋποθέσεις για την υποβολή αίτησης είναι οι εξής:

Οι υποψήφιοι πρέπει:
Να είναι τουλάχιστον 12 ετών, δηλαδή να έχουν γεννηθεί πριν από την 1 Σεπτεμβρίου 1999. Ανώτατο όριο ηλικίας δεν υπάρχει. 
Να έχουν τουλάχιστον ένα γονέα ή πρόγονο στις προηγούμενες τρεις γενιές που να ήταν Έλληνας. 
Να είναι Ελληνο-ορθόδοξοι και να μην ανήκουν σε κανένα άλλο θρήσκευμα. 
Nα έχουν μόνιμο τόπο διαμονής τους την Ελλάδα, Κύπρο ή Κωνσταντινούπολη για τουλάχιστον 6 μήνες πριν από την υποβολή αίτησης. 
Να είναι πρόθυμοι να σπουδάσουν σε ένα από τα δύο συμβεβλημένα εκπαιδευτήρια, δηλαδή στη Σχολή Αγγλικών Εστία Νέας Σμύρνης ή στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Dessy Topouzides στη Βούλα.

Για να γίνει δεκτή η αίτησή σας, θα πρέπει να προσκομίστε τα κάτωθι δικαιολογητικά:
Απλή φωτοτυπία σχολικού ελέγχου, απολυτηρίου ή πτυχίου. 
Απλή φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας, Κάρτας Ομογενών ή Πιστοποιητικού Γεννήσεως (για ανηλίκους, μη κατόχους Αστυνομικής Ταυτότητας). 
Απλή φωτοτυπία Πιστοποιητικού Βαπτίσεως (σε περίπτωση που δεν αναγράφεται η θρησκεία στην Αστυνομική Ταυτότητα). 
Απλή φωτοτυπία Εκκαθαριστικού Σημειώματος Εφορίας Οικονομικού Έτους 2010 του υποψηφίου καθώς και των γονέων για άγαμους, ή του/της συζύγου για έγγαμους. 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 210-72.99.171 & 210-72.99.172 ή αποστείλετε FAX στο 210-72.99.170 ή email στην διεύθυνση info@lascaristrust.gr

Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου