Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Πρόσωπα: Πέρλα Μεσσίνα

Από το People & Ideas
Η Πέρλα Μεσσίνα γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1961, και ζει μόνιμα στην Ολλανδία από το 1987. Είναι ενήλικας με Αυτισμό/Σύνδρομο Asperger, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ενηλίκων Αυτιστικών Asperger και ΥΛΑ. Προωθεί με τις ομιλίες της την εικόνα του Αυτισμού όπως την βιώνουν οι ίδιοι οι Αυτιστικοί και υποστηρίζει το Κίνημα Δικαιωμάτων των Αυτιστικών (Autistic Rights Movement) και την Αυτιστική Κουλτούρα (Autistic Culture). Τα τελευταία τρία χρόνια, μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Ελλάδος και Ολλανδίας υπηρετώντας έτσι τις ανάγκες του Συλλόγου.
Έχει σπουδάσει Ψυχολογία και Κοινωνιολογία (Bachelor of Arts) στο Saginaw Valley State, University του Michigan, Η.Π.Α. και αποφοίτησε με τιμητική διάκριση Magna Cum Laude. Είναι μέλος του Psy Chi – The International Honor Society in Psychology από το 2003. Δημοσιεύει άρθρα σχετικά με τον αυτισμό στα δυο προσωπικά μπλογκ της “Autism: What science refuses to know“ και “Αυτισμός: μια μοναδική εικόνα από τα μέσα” ενώ είναι διαχειρίστρια του ελληνικού φόρουμ ΑutismosHellas και της διαδικτυακής Αυτιστικής Κοινότητας .

Είχαμε μαζί της μια συνομιλία γύρω από το θέμα του Αυτισμού. Οι απαντήσεις της εκπλήσσουν και ρίχνουν στο θέμα αυτό μια ματιά διαφορετική από οτιδήποτε είχαμε ακούσει έως τώρα. Κάθε εβδομάδα το P&I θα δημοσιεύει μια ερώτηση με την απάντησή της, σχηματίζοντας έτσι μια θεματική ενότητα. Ο σχολιασμός σας είναι ευπρόσδεκτος.
Διαβάστε τη συνομιλία εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου