Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Βουλή των εφήβων, σύνοδος 2010‐2011

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων». Για την εποπτεία της υλοποίησης του προγράμματος λειτουργεί Επιτροπή με πρόεδρο τη συγγραφέα κυρία Σοφία Ζαραμπούκα.
Το πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές της Β΄ τάξης των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. της χώρας, της Κύπρου και των Ελληνικών Λυκείων της αλλοδαπής.
Γενικός σκοπός του προγράμματος είναι η καλλιέργεια θετικής στάσης των νέων για συμμετοχή στα κοινά, ενώ ειδικό στόχο αποτελεί η εμπειρία της διατύπωσης μιας προσωπικής γραπτής πρότασης του κάθε μαθητή που θα λάβει μέρος, αναφορικά με το παρόν και το μέλλον του τόπου που ζει.
Για το λόγο αυτό, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων» συνδυάζεται με το μάθημα «Πολιτική και Δίκαιο» της Β΄ τάξης Γενικού Λυκείου.
Για την εφαρμογή του προγράμματος στα Λύκεια, ως σύνδεσμος καθηγητής του Λυκείου με την Επιτροπή του προγράμματος και το Τμήμα «Βουλή των Εφήβων» του Ιδρύματος της Βουλής μπορεί να οριστεί είτε ο διδάσκων καθηγητής του μαθήματος «Πολιτική και Δίκαιο» είτε εκπαιδευτικός άλλης ειδικότητας, εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα ενασχόλησης με το πρόγραμμα του διδάσκοντος το προαναφερόμενο μάθημα. (Από ένα (1) έως επτά (7) τμήματα της
Β΄ τάξης του κάθε σχολείου, ορίζεται ένας (1) σύνδεσμος καθηγητής με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων).

Οι εγγραφές θα γίνουν κατά το διάστημα 1.3. 2011 έως 21.3.2011.
Για την εγγραφή ο διευθυντής του σχολείου ή ο σύνδεσμος καθηγητής (ισχύει για όλα τα σχολεία είτε συμμετείχαν πέρυσι είτε όχι) μπαίνουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.efivoi.gr/beta/scholeia

Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου