Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

«Οι έφηβοι είναι γεμάτοι ιδέες και δύναμη, αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας»

Την έκθεση μαθητών, όπου παρουσιάζουν τις καινοτόμες προτάσεις τους για προϊόντα και υπηρεσίες, επισκέφθηκε, σήμερα 02/03/2011, η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. Η παρουσίαση έγινε σε περίπτερα 35 εικονικών μαθητικών επιχειρήσεων, τα οποία «έστησαν» οι μαθητές στο Athens Mall. 
Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση», που είναι ένα από τα προγράμματα του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ), όπου συμμετέχουν Λύκεια από όλη την Ελλάδα. Το Σωματείο εκπροσωπεί στην Ελλάδα τον Παγκόσμιο Εκπαιδευτικό Οργανισμό Junior Achievement. 

Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο πρόσφατα υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με το ΣΕΝ, σκοπός του οποίου είναι η ενημέρωση των νέων για τις αρχές της καινοτομίας. 

Μετά την επίσκεψη στη μαθητική έκθεση η Υπουργός δήλωσε: 

Η νέα γενιά, οι έφηβοι της πατρίδας μας είναι γεμάτοι ιδέες και δύναμη, αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας. Σήμερα είδα με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα αυτών των παιδιών, που παρουσιάστηκαν με καινοτομία. Είδαμε τους αυριανούς ηγέτες της οικονομίας και της κοινωνίας, να «βάζουν κάτω» την ιδέα τους, τη δημιουργία τους, να παράγουν προϊόν και να δείχνουν, με οργανωμένη δουλειά, από αυτή την ηλικία, το ταλέντο και την κλίση τους. 

Θέλω να συγχαρώ τα Γυμνάσια, τα Λύκεια, τα Επαγγελματικά και Τεχνικά Λύκεια, που έλαβαν μέρος σε αυτή την προσπάθεια. Να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, φυσικά στους καθηγητές που βοήθησαν τόσο πολύ και στο Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων - την οργάνωση που ασχολείται με την αριστεία και την καινοτομία των νέων και ήταν συμπαραστάτης σε όλη αυτή την προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου