Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Εντομοκτόνα, υπερκινητικότητα, μικροί Πινόκιο και άλλα

Ένοχα τα εντομοκτόνα για το σύνδρομο υπερκινητικότητας: Τα παιδιά που εκτίθενται σε οργανοφωσφορικά εντομοκτόνα μπορεί να έχουν υψηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν το Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ADHD), σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη που προτρέπει τους γονείς να πλένουν πολύ καλά τα τρόφιμα που χρησιμοποιούν.

Πιο έξυπνα τα παιδιά που λένε ψέματα από μικρά:Τα νήπια που λένε ψέματα από νωρίς είναι πιθανότερο να τα καταφέρουν καλύτερα από τα άλλα αργότερα στη ζωή τους, υποστηρίζουν επιστήμονες. Διότι, εξηγούν, οι περίπλοκες εγκεφαλικές διεργασίες που πρέπει να γίνουν για να διατυπωθεί ένα ψέμα αποτελούν δείκτη πρώιμης ευφυΐας του παιδιού.

Προειδοποιητικό μικροτσίπ κατά της τύφλωσης: Κάθε πέντε δευτερόλεπτα και ένας τυφλός, κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες όπου η μη έγκαιρη διάγνωση οδηγεί σε τύφλωση. Αμερικανοί γιατροί ανέπτυξαν ένα μικροτσίπ που μετρά την πίεση του οφθαλμού από απόσταση 5000 χλμ.

Τα αντικαταθλιπτικά βλάπτουν σοβαρά την υγεία του εμβρύου: Oι γυναίκες οι οποίες λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά φάρμακα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο το αγέννητο παιδί τους. Την προειδοποίηση αυτή απευθύνουν ειδικοί της Ρυθμιστικής Υπηρεσίας για τα Φάρμακα και τα Προϊόντα Υγείας (ΜΗRΑ) της Βρετανίας μετά τα αποτελέσματα που προέκυψαν από μελέτη ειδικών της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων (ΕΜΕΑ).

Η οθόνη του υπολογιστή ευθύνεται για τις αϋπνίες μας: Υποφέρετε από αϋπνίες; Μπορεί να φταίει το... λάπτοπ. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές, που προειδοποιούν για τις βλαβερές συνέπειες στον ύπνο μας από το φως που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικές συσκευές και τα γκάτζετ που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Συστήνουν μάλιστα να κλείνουμε τον υπολογιστή τουλάχιστον δύο ώρες προτού πέσουμε στο κρεβάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου