Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Αυτονομία EXPO στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου 28-30 Μαϊου

Από Παρασκευή 28 ως την Κυριακή 30 Μαϊου η μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ διοργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την μεγαλύτερη στην χώρα μας έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών για την αναπηρία και την αυτόνομη διαβίωση υπό τον τίτλο Autonomia EXPO. Φετινός τόπος διοργάνωσης είναι για πρώτη φορά (μέχρι πέρυσι η έκθεση φιλοξενείτο στο ΣΕΦ) το εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου.

Την έκθεση συστήνει στους αναγνώστες της σελίδας με τον δικό του γλαφυρό τρόπο ο εμπνευστής και “ψυχή” της Νίκος Βουλγαρόπουλος. Μας γράφει :


Η Autonomia EXPO είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση που έχει γίνει και γίνεται κάθε χρόνο τον Μάιο στο χώρο των ανθρώπων με αναπηρίες. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για τη μεγάλη γιορτή για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ειδική εκπαίδευση, την υγεία, την ανεξάρτητη διαβίωση, την τεχνολογία, την αισθητική και τον πολιτισμό, που δημιουργήθηκε για να γίνεi στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, την Παρασκευή 28, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Μαΐου το 2010, αλλά και κάθε Μάιο, κάθε χρονιά. Η Autonomia EXPO δεν είναι απλώς μια έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την εκπαίδευση και την ανεξάρτητη διαβίωση.

Είναι μια έκθεση αυτής καθαυτής της αναπηρίας ως εμπειρίας, ως διαφοράς συνθηκών και όρων ζωής και μια έκθεση των προσπελάσιμων τρόπων ζωής από 70+ επιχειρήσεις και φορείς με χιλιάδες προϊόντα για τους ανθρώπους με αναπηρίες και με ειδικές καταναλωτικές ανάγκες. Όπως το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και το www.DISABLED.GR είναι διαθέσιμα 365 μέρες το χρόνο, έτσι και η Autonomia EXPO είναι διαθέσιμη 365 ημέρες τον χρόνο από το διαδίκτυο, και συγκεκριμένα στη διεύθυνση www.autonomiaexpo.org, με e-mail στο info@autonomiaexpo.org, και τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 210-8660556 και 2310-211915. Στόχος της Autonomia EXPO είναι να βάλει κάτω από την ίδια στέγη, έναν ολόκληρο κόσμο αναπηρίας, αποκατάστασης, ειδικής εκπαίδευσης, ανεξάρτητης διαβίωσης, τεχνολογίας, πολιτισμού, αισθητικής και τρόπου ζωής για να γνωριστεί και να επικοινωνήσει. Στόχος είναι να φέρει τον κόσμο κοντά! Στην Autonomia EXPO θα βρίσκονται όλες οι εφαρμογές της πιο πρόσφατης τεχνολογίας και τα πιο σύγχρονα επιτεύγματα ενός πολιτισμού στο πλαίσιο του οποίου η αναπηρία είναι οργανικό τμήμα δημιουργίας και ανάπτυξης.

Το http://www.autonomiaexpo.org/ είναι και ένα αναπηροκεντρικό site που υποστηρίζεται από δεκάδες αλλά sites τα οποία έχουν κάποιο πολύ σοβαρό ενδιαφέρον για την αναπηρία ή έχουν κάποια σοβαρή σχέση με την αναπηρία. Η Autonomia EXPO διοργανώνεται από το μεγαλύτερο σε κυκλοφορία περιοδικό, το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ, και το www.DISABLED.GR, που φιλοξενεί την μεγαλύτερη ψηφιακή κοινότητα ανθρώπων με αναπηρίες και είναι το δημοφιλέστερο site αναπηρίας στον κόσμο.

Η Autonomia EXPO είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ειδική αγωγή και την ανεξάρτητη διαβίωση. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να γνωρίσουν οι άνθρωποι με αναπηρίες, οι γονείς των παιδιών με αναπηρίες, οι επαγγελματίες στο χώρο της ειδικής αγωγής, της αποκατάστασης, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, οι εργοθεραπευτές, οι φυσικοθεραπευτές, οι γιατροί αποκατάστασης, οι επιχειρηματίες, οι προνοιακές οργανώσεις, τα σωματεία και οι κατασκευαστές προϊόντων για την αναπηρία και την αποκατάσταση, τις νέες τεχνολογίες και τις υπηρεσίες που απευθύνονται στους ανθρώπους με αναπηρίες και στα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Στην έκθεση Autonomia EXPO παρουσιάζεται το κοινωνικοποιημένο πρόσωπο της φιλικής και της υποστηρικτικής τεχνολογίας που μπορεί να πλαισιώσει τις περιορισμένες ικανότητες των ανθρώπων με αναπηρίες, ώστε αυτοί να εξομοιωθούν με τους ικανούς σωματικά. Βασικός στόχος της Autonomia EXPO είναι να παρουσιάσει την τεχνολογία ως ένα μεγάλο εξομοιωτή των ανθρώπων που ζουν κάτω από συνθήκες αναπηρίας με τους ικανούς σωματικά, αλλά και να αναδείξει τους προσπελάσιμους τρόπους ζωής. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως περίπτερα θα έχουν όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις που εμπορεύονται προϊόντα και υπηρεσίες για τους ανθρώπους με αναπηρίες, την αποκατάσταση, την ειδική εκπαίδευση, την αναψυχή, την ανεξάρτητη διαβίωση κ.ά. και απευθύνονται στους καταναλωτές με αναπηρίες και με ειδικές καταναλωτικές ανάγκες.

Την Autonomia EXPO την επισκέπτονται χιλιάδες άνθρωποι με αναπηρίες, εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, εκπαιδευτικοί, πληροφορικοί, επιχειρηματίες, μηχανικοί, ιδιοκτήτες καταστημάτων ορθοπεδικών, φοιτητές που σπουδάζουν σε σχολές που έχουν σχέση με την εκπαίδευση και την αποκατάσταση, αλλά και οποιοσδήποτε θέλει να ενημερωθεί για την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες και με ειδικές καταναλωτικές ανάγκες.

Γιατί να έρθετε στην Autonomia EXPO; Επειδή μόνο στην Autonomia EXPO θα έχετε την ευκαιρία να δείτε συγκεντρωμένα όλα τα προϊόντα που απευθύνονται στους ανθρώπους με αναπηρίες και στους επαγγελματίες στους τομείς της αποκατάστασης, της ειδικής αγωγής, της κοινωνικής πρόνοιας και της ανεξάρτητης διαβίωσης, ακόμη και εκείνα τα προϊόντα που είναι υπερβολικά εξειδικευμένα, όπως για παράδειγμα ειδικά αναπηρικά καθίσματα που οδηγούνται με το σαγόνι ή με την αναπνοή ή με την αφή, προσαρμοσμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το κεφάλι, την αναπνοή, την αφή, το πόδι, την ομιλία. Ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ομιλούντα συστήματα πληροφορικής μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τυφλούς και ανθρώπους με μειωμένη ή περιορισμένη όραση. Όλα αυτά τα συστήματα θα βρίσκονται συγκεντρωμένα στην Ελλάδα μόνο για την έκθεση Autonomia EXPO.

Η Autonomia EXPO είναι μια δημιουργική συνάντηση ανθρώπων που έχουν ένα σοβαρό ενδιαφέρον για την αναπηρία ως εμπειρία και ως διαφορά συνθηκών και όρων ζωής. Η Autonomia EXPO φέρνει τον κόσμο κοντά για να επικοινωνήσει δημιουργικά και για να γνωρίσει μια άλλη αναπηρία, που τολμά να είναι κομψή, δημιουργική, αναπτυξιακή, και πάνω απ’ όλα, θελκτική. Ραντεβού στις 28, 29 & 30 Μαΐου 2010, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου! Μπορείτε φτάσετε οδικώς με το δικό σας αυτοκίνητο ή με τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Αναλυτικές πληροφορίες που αφορούν στην πρόσβαση θα βρείτε στο www.autonomiaexpo.org.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου