Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Επίκαιρα





O Μάρτιν Μπρουκς, πατέρας ενός κοριτσιού που σήμερα είναι πέντε ετών και γεννήθηκε πάσχοντας από εγκεφαλική παράλυση, δημιούργησε στο iΡhone μια δική του εφαρμογή προκειμένου να της δώσει « φωνή ». Η μικρή Μία δεν μπορεί να περπατήσει, να μιλήσει ή να ελέγξει τις κινήσεις της αλλά με την εφαρμογή iComm που εφηύρε ο πατέρας της μπορεί να δείχνει με τα μάτια εικόνες με φαγητό, παιχνίδια και δραστηριότητες στην οθόνη του iΡhone. 

Στον κόσμο θα έρθει σε τρεις μήνες. Το όνομά της θα είναι Ρέιτσελ Μαρία. Και για να την αποκτήσουν οι γονείς της, ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων που ζει στις ΗΠΑ, χρειάστηκαν μια βιολογική μητέρα, μια παρένθετη κι ένα συμβόλαιο είκοσι σελίδων με τις υπογραφές όλων των εμπλεκομένων. 

Έξι νήπια και ο δάσκαλός τους βρήκαν τραγικό θάνατο σήμερα Τετάρτη, όταν ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι εισέβαλε στο σχολείο τους και τους επιτέθηκε. Τουλάχιστον άλλα 20 νήπια τραυματίστηκαν σε αυτή την έκτη, μέσα σε λίγες εβδομάδες, επίθεση εναντίον παιδιών.

Το πρωτάθλημα που φιλοξένησε αθλητές με «ειδικές δυνατότητες» από όλη τη χώρα, διοργανώθηκε από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, υπό την αιγίδα του Δήμου Μάνδρας.
Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πόλη της Μάνδρας, διήρκεσε από τις 5 έως και τις 9 Μαΐου 2010 και οι αγώνες του θα διεξήχθησαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Μάνδρας.

Μπακαλορεά
Για κακούργημα διώκονται δύο καθηγητές και ένας ιδιώτης, οι οποίοι φέρονται αναμεμειγμένοι στην υπόθεση της διαρροής θεμάτων στιςεξετάσεις Διεθνούς Απολυτηρίου (Ιnternational Βaccalaureate- ΙΒ) τριών μεγάλων ιδιωτικών σχολείων της Αθήνας δύο συνεχόμενα σχολικάέτη- 2008 και 2009- και ήδη παραπέμφθηκαν να λογοδοτήσουν σε ανακριτή για παθητική δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα. 

Με 75.000 ευρώ γονείς αγόρασαν τα θέματα κάθε εξεταζόμενου μαθήματος για το δίπλωμα International Baccalaureate, ώστε να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους το πολυπόθητο διαβατήριο για πανεπιστήμια του εξωτερικού. Τα ονόματα των κατηγορουμένων στην υπόθεση δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, στο πλαίσιο του νόμου περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Αλλωστε, κάποιοι από τους εμπλεκόμενους είναι ανήλικοι. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εξετάστηκε ενδεχόμενη εμπλοκή, επιχειρηματιών, αλλά και υψηλόβαθμων πολιτικών προσώπων. Οσο για τους «πωλητές των θεμάτων», κατάφεραν να βάλουν στην τσέπη τους περί το 1,5 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου