Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Εκπαιδευτικό σεμινάριο: Το Αυθεντικό Παιχνίδι – OriginalPlay

Η Ηλιαχτίδα σας προσκαλεί σε Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα:

Το Αυθεντικό Παιχνίδι – OriginalPlay

με τους O. FredDonaldson, PhD. και JolantaGraczykowska, ΜΑ.


Σάββατο και Κυριακή 29-30 Μαΐου 2010

Ώρα 09:30-15:30 (Σάββατο) & 09:30 – 13:00 (Κυριακή)

Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού

Έχει δύο εισόδους από Ρήγα Φεραίου και από

Ξάνθου και Μπουμπουλίνας

(Εξυπηρετεί το Μετρό – Στάση Εθνική Άμυνα)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα Μόνο για ενήλικες (γονείς και άλλοι ενδιαφερόμενοι)

9:30-10:00 Εγγραφές

10:00-12:00 Θεωρητική και πρακτική παρουσίαση της μεθόδου Original Play

12:00-12:30 Ελαφρύ γεύμα

12:30-15:30 Εργαστήρι (πρακτική εφαρμογή) για ενήλικες


2η μέρα Παιχνίδι - Πρακτική εφαρμογή (Γονείς, παιδιά και άλλοι ενδιαφερόμενοι)

9:30-10:00 Παιδιά έως 4 ετών

10:00-11:00 Παιδιά 5-10 ετών

11:00-12:00 Παιδιά από 11 ετών και άνω

12:00-13:00 Ερωτήσεις


Θα χρειασθείτε άνετα ρούχα (φόρμα γυμναστικής). Το παιχνίδι γίνεται στο πάτωμα.


Κόστος έγκαιρης συμμετοχής: 80 ευρώ.

Κόστος συμμετοχής μετά τις 26-05-2010: 100 ευρώ.

Ελεύθερη είσοδος μόνον για τους γονείς- μέλη της Ηλιαχτίδας.

Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Παρακαλούμε, δηλώστε άμεσα τη συμμετοχή σας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974.341.604 (κα Νάσιου Μαριάννα)


Τι είναι το Αυθεντικό παιχνίδι; Είναι μία μέθοδος παιχνιδιού, αληθινού και αυθόρμητου, που δίνει χώρο στην ευφυΐα της καρδιάς και απευθύνεται σε όλους, ανεξάρτητα από ηλικία, σωματική κατάσταση ή φύλο. Πρόκειται για έναν άμεσο, σωματικό, μη λεκτικό και χωρίς αυταπάτες τρόπο επικοινωνίας, που καλλιεργεί τη συναισθηματική μας νοημοσύνη και στοχεύει στο να βελτιώνει τις σχέσεις μεταξύ ατόμων και ομάδων αντικαθιστώντας τη βία με τη καλοσύνη και την αγάπη.

Το Αυθεντικό Παιχνίδι βοηθάει κάθε παιδί να αισθάνεται ασφαλές και αγαπημένο.

Το Αυθεντικό Παιχνίδι μετασχηματίζει βαθιά ριζωμένες αρνητικές συνήθειες και συμπεριφορές σε νέες συνήθειες που βασίζονται σε αισθήματα αγάπης και ασφάλειας.

Το Αυθεντικό Παιχνίδι αυξάνει τη δυνατότητα προσαρμογής σε νέα περιβάλλοντα στις μονίμως εναλλασσόμενες συνθήκες της ζωής.

Ποιος είναι ο Δρ. O. Fred. Donaldson; Είναι ένας διεθνώς καταξιωμένος ειδικός του παιχνιδιού, πρωτοπόρος στη χρήση του ως εναλλακτική λύση για την αντιμετώπιση της βίας, της κακοποίησης και της επιθετικότητας. Για πάνω από 30 χρόνια έχει παίξει με παιδιά, παιδιά με ειδικές ανάγκες, μέλη συμμοριών, παιδιά των δρόμων, φυλακισμένους, άγρια ζώα (δελφίνια, φάλαινες, λιοντάρια, λύκους, ελέφαντες, αρκούδες, ρινόκερους, μπαμπουίνους, κολιμπρί, πεταλούδες) και έχει εκπαιδεύσει ενήλικες σε σχέση με τη σημασία και τη χρήση του παιχνιδιού. Χρησιμοποιεί το παιχνίδι για να δημιουργεί «καταφύγια» όπου τα παιδιά νιώθουν ασφάλεια και αγάπη. Επιπλέον, ο Δρ. Donaldson είναι σύμβουλος παιχνιδιού σε πολλά εκπαιδευτικά και θεραπευτικά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις Φιλιππίνες, στη Νότιο Αφρική, στην Πολωνία και στη Σουηδία. Έχει γράψει το προταθέν για βραβείο Πούλιτζερ βιβλίο “Playing by Heart” (Παίζοντας από Καρδιάς) και πάνω από 35 άρθρα και κεφάλαια βιβλία σχετικά με το παιχνίδι και το Αϊκίντο.

Ποια είναι η Jolanta Graczykowska, MA.; Είναι η επίσημη αντιπρόσωπος και συντονιστής του προγράμματος ‘Αυθεντικό Παιχνίδι’ στην Ευρώπη. Είναι η Διευθύντρια του Κέντρου Προώθησης του Αυθεντικού Παιχνιδιού: δασκάλα και θεραπεύτρια. Παίζει με παιδιά με αναπηρίες, με θύματα βίας και με ενήλικες σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως ηλικίας, πολιτιστικού υπόβαθρου, κοινωνικής τάξης ή ψυχοκινητικής εξέλιξης. Διευθύνει εργαστήρια και διοργανώνει διεθνή εκπαιδευτικά Σεμινάρια με θέμα το ‘Αυθεντικό Παιχνίδι’, για γονείς και επαγγελματίες σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Original Play:www.originalplay.eu

Το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται σε όλους: γονείς που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν μια βαθιά σχέση με τα παιδιά τους, εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς, θεραπευτές κάθε είδους, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλον επιθυμεί να μυηθεί στον γεμάτο ζωντάνια και ευρηματικότητα κόσμο των παιδιών και να διδαχθεί από αυτά το νόημα και τη χαρά της αληθινής επαφής μέσω του παιχνιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου