Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά σας!

Οι μητέρες σήμερα είναι «πολυάσχολες» και έτσι χάνουν τον πολύτιμο χρόνο μαζί με τα παιδιά τους...
Ξοδεύουν πολλές ώρες στην εργασία, ενώ ταυτόχρονα έχουν να κάνουν οικιακές δουλειές, να προλάβουν να διευθετήσουν εξωτερικές δουλειές, να βοηθήσουν στις σχολικές εργασίες των παιδιών, να τα τρέξουν σε αθλητικές και άλλες δραστηριότητες. Παράλληλα, έχουν εργασιακές ευθύνες και πληθώρα άλλων τέτοιου είδους δραστηριοτήτων.

Μερικοί τρόποι για να βρεθεί πραγματικά όλη η οικογένεια μαζί:

- Ας σκεφτούμε ποιες από τις οικιακές εργασίες μπορούν να περιμένουν, ώστε ο χρόνος μας να αφιερωθεί στα παιδιά μας και την οικογένειά μας.
- Ακόμη και ο χρόνος που ξοδεύουμε στο αυτοκίνητο, όταν πηγαινοφέρνουμε τα παιδιά από τις δραστηριότητές τους, ή ο χρόνος όταν πλένουμε τα πιάτα, μπορεί να είναι δημιουργικός: μπορούμε να τραγουδήσουμε μαζί τους, να πούμε ιστορίες, να τους εξηγήσουμε πράγματα που θέλουν να μάθουν, να συζητήσουμε για τη ζωή τους στο σχολείο και τους φίλους τους.

- Μπορούμε να ορίσουμε μία ημέρα της εβδομάδας ως «βραδιά επιτραπέζιου παιχνιδιού», κατά την οποία όλη η οικογένεια θα μετέχει και θα χαρεί.

- Μπορούμε να γίνουμε «ανάδοχοι» ενός παιδιού της Αφρικής ή άλλης Χώρας του Τρίτου Κόσμου, να προστατέψουμε ένα ζώο προς εξαφάνιση, να δείξουμε στα παιδιά μας ότι ενδιαφερόμαστε για τον κόσμο που ζούμε και ζουν και αυτά, ώστε να τα βοηθήσουμε να γίνουν ενεργοί πολίτες.

- Ας αφιερώσουμε ένα πρωινό Σαββάτου ή Κυριακής παρακολουθώντας παιδικό θέατρο ή θέατρο κούκλας (μία παιδική παράσταση μπορεί να δώσει ευχαρίστηση ακόμη και στους ενήλικες) ή μία ταινία στο σινεμά ή μία μουσική συναυλία που απευθύνεται σε παιδιά.

- Μπορούμε να μαγειρέψουμε μαζί. Τα παιδιά, κορίτσια και αγόρια, ενθουσιάζονται όταν ασχολούνται με την προετοιμασία του φαγητού. Δεν πρέπει να λυπηθούμε για το πώς θα καταλήξει η κουζίνα μας, σημασία έχει ότι θα διασκεδάσουμε μαζί τα παιδιά μας, όλα τα άλλα γίνονται.

- Μπορούμε όλη η οικογένεια μαζί να ασχοληθούμε με κάποιο χόμπι ή κάποια δραστηριότητα ή να ξεκινήσουμε όλοι μαζί μία συλλογή, π.χ. γραμματοσήμων, επιλέγοντας ο καθένας ένα θέμα, νομίσματα σπιρτόκουτα ή ό,τι άλλο φανταστούμε. Έχοντας έναν κοινό σκοπό βρίσκουμε και κοινό τρόπο να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας.

Πηγή: sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου