Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Εκπαίδευση αναπήρων στην πόλη Kosovska Mitrovica

Η Εθνική Υπηρεσία απασχόλησης σε εργασία Σερβίας, με υποκατάστημα στην πόλη Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, του Κοσσυφοπεδίου, έχει οργανώσει φέτος, για πρώτη φορά, ειδικευμένη εκπαίδευση των αναπήρων, από τον τομέα των υπολογιστών και της Πληροφορικής, πράγμα που θα τους δώσει την ευκαιρία να βρουν ευκολότερα δουλειά. Για το θέμα αυτό γράφει ο δημοσιογράφος Vukomir Petrić

Η Kosovska Mitrovica είναι μία από τις τρεις πόλεις του Κοσσυφοπεδίου στην οποία έχει οργανωθεί τέτοια εκπαίδευση, σε συνεργασία με παράγοντες του Κέντρου αποκατάστασης και εκπαίδευσης αναπήρων.

Ο Igor Đurić έχει τελειώσει τη Σχολή για τους υπολογιστές, όμως, ο ίδιος έμεινε ανάπηρος πριν δύο και άνω χρόνια, μετά από σοβαρό δυστύχημα που έπαθε. Επιπλέον, ο Igor λέει ότι η εν λόγω εκπαίδευση έχει μεγάλη σημασία για αυτόν, όχι μόνο για την απόκτηση νέων γνώσεων στον τομέα των υπολογιστών, αλλά και για την έμπρακτη εφαρμογή αυτών των γνώσεων.

Η Jelena Tepavčevic είναι 29 ετών. Η κοπέλα είναι άνεργη και λέει πως ελπίζει ότι αυτή η εκπαίδευση θα τη βοηθήσει να βρει δουλειά.

Η καθηγήτρια Danijela Arsić δήλωσε ότι όλοι όσοι παρακολοθούν τα μαθήματα στο πλαίσιο αυτής της εκπαίδευσης έχουν διαφορετικές γνώσεις από πολλά πράγματα, όμως, έχουν και ένα κοινό πράγμα μέσα τους – τον ενθουσιασμό και διάθεση να εμπλουτίσουν και διευρύνουν ακόμα περισσότερο τις γνώσεις τους, με μεγάλη δόση υπευθυνότητας. Επιπλέον, η κυρία Arsić εκφράζει πεποίθηση ότι όλοι τους σύντομα θα αποκτήσουν υψηλό επίπεδο γνώσεων στον τομέα των υπολογιστών και της Πληροφορικής, και ότι σύντομα θα βρουν δουλειά. Η Tatjana Avramović, οργανωτής αυτής της εκπαίδευσης των αναπήρων στην πόλη Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, του Κοσσυφοπεδίου, λέει ότι όλοι όσοι παρακολουθούν τα μαθήματα στο πλαίσιο αυτής της εκπαίδευσης στο τέλος θα λάβουν πιστοποιητικά και θα γίνουν συναγωνίσημοι στην αγορά εργασίας.

Άλλωστε, η ανεργία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι νέοι στο Κοσσυφοπέδιο. Οι ανάπηροι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες βρίσκονται σε ακόμα πιο δυσμενή κατάσταση. Παράγοντες της Εθνικής Υπηρεσίας Σερβίας για την απασχόληση των πολιτών σε εργασία, με τμήμα στην πόλη Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, λένε ότι αυτή η εκπαίδευση των αναπήρων αποτελεί μόνο την αρχή των μελλοντικών δραστηριοτήτων τους, που αποσκοπούν στο να βοηθήσουν τους αναπήρους να βρουν ευκολότερα δουλειά.
Πηγή: glassrbije

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου