Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

5η Παναττική Αθλητική Διοργάνωση ΑμΕΑ 2010

Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Περιστερίου, η Μονάδα Ψυχικής Υγείας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων διοργανώνουν την 5η Παναττική Αθλητική Διοργάνωση ΑμΕΑ 2010, για παιδιά, νέους και ενήλικες με ψυχικές διαταραχές και νοητική υστέρηση. Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010, 09:30–12:00 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ανδρέας Παπανδρέου» (οδός Τζων Κέννεντυ και Γιαννιτσών, Περιστέρι).

Η Παναττική Αθλητική Διοργάνωση ΑμΕΑ, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ (3η Δεκεμβρίου), αποτελεί πλέον ένα θεσμό για τη Δυτική Αττική, αφού πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο Δήμο Περιστερίου. Η Διοργάνωση έχοντας ως στόχο την κοινωνικοποίηση μέσω του αθλητισμού περιλαμβάνει τη συμμετοχή φορέων με αθλητές ΑμΕΑ (άτομα με Νοητική Υστέρηση, Αυτισμό και Κινητική Δυσκολία) και φιλοξενεί τα ακόλουθα Αθλήματα: Άλμα χωρίς φόρα, Εκτέλεση 5 ελεύθερων βολών μπάσκετ, Σκυταλοδρομία και Τσουβαλοδρομία μαθητών ειδικών σχολείων:

Άλμα χωρίς φόρα: (τρεις προσπάθειες, μετράει η καλύτερη). Συμμετέχουν μέχρι 3 άτομα.
Επίπεδο αλμάτων:

1ο: Άλμα με προσγείωση στα δύο πόδια και επίδοση πάνω από 1m.
2ο: Άλμα με προσγείωση στα δύο πόδια και επίδοση μέχρι 80 cm.
3ο: Απλή αναπήδηση στο στρώμα.

Εκτέλεση πέντε ελεύθερων βολών μπάσκετ: (δύο πόντους η κάθε βολή). Συμμετέχουν μέχρι 2 άτομα.

Επίπεδο βολών:
1ο: Σωστή τοποθέτηση χεριών και ευστοχία τέσσερις στις πέντε βολές από τη γραμμή του φάουλ
2ο: Ευστοχία βολών μέχρι τρεις στις πέντε από όποιο σημείο του γηπέδου
3ο: Ευστοχία βολών μέχρι δύο στις πέντε από όποιο σημείο του γηπέδου

Σκυταλοδρομία:
Συμμετέχει μια ομάδα 5 ατόμων από κάθε φορέα. (4 εκπαιδευόμενοι του φορέα και 1 παιδαγωγός-συνοδός). Οι συμμετέχοντες κρατούν ένα μπαλάκι στο χέρι και τρέχοντας το τοποθετούν στην απέναντι πλευρά του γηπέδου σε ένα στεφάνι στο πάτωμα και αμέσως ξεκινά ο επόμενος της ομάδας. Συναγωνίζονται ταυτόχρονα τέσσερις ομάδες. Νικάει η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη, η οποία παίρνει κύπελλο.

Τσουβαλοδρομία: Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους μέχρι 15 ετών.
Για το 2010, οι συνδιοργανωτές θα τιμήσουν την Παραολυμπιονίκη Ανθή Καραγιάννη, για το ήθος και την μαχητικότητά της.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και εκπρόσωποι από το Πρόγραμμα Εθελοντισμού της Οργανωτικής Επιτροπής Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 οι οποίοι θα είναι στην διάθεση του κοινού για ενημέρωση και συμμετοχή στο Πρόγραμμα.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα πραγματοποιήσει ο ηθοποιός κ. Βισκαδουράκης Θανάσης.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και η SPORTDAY.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε ως εξής:
–Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «ΕΔΡΑ», τηλ/φαξ: 210-5913826, κα. Γκούτσιου Αριστέα, Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων κιν: 6936 784724, e-mail: mko.edra@gmail.com
–Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ALMA: 210 8664100 (τηλ/fax), 210-9828150, κιν.6932-242414 (κ. Γιαννακοπούλου), e-mail: adapted_activities@hotmail.com

Πηγή: sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου