Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Πανελλήνια Ομοσπονδία γονέων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία: 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία γονέων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή διοργανώνει συνέδριο με τίτλο: «Μαθησιακές δυσκολίες: Προσεγγίζοντας από την θεωρία την πράξη»

4 Δεκεμβρίου Κέντρο Πολιτισμού Νομαρχίας Θεσσαλονίκης «Αλέξανδρος»
5 Δεκεμβρίου Αμερικανική Γεωργική Σχολή
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία, στην προσπάθεια του να πρωτοπορεί στην ενημέρωση εκπαιδευτικών και γονέων, ανακοινώνει το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο.

Στις 4 Δεκεμβρίου θα προβληθεί η ταινία «Σαν αστέρια στην γη», η οποία αναφέρεται στην μυστική ζωή δυσλεκτικού παιδιού στην Ινδία. Η ταινία είναι με ελληνικούς υπότιτλους και θα ακολουθήσει συζήτηση με την κ. Λιβανίου Ελένη, εκπαιδευτική ψυχολόγο και πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Δυσλεξίας.

Στις 5 Δεκεμβρίου θα γίνουν οι ακόλουθες εισηγήσεις:
Η κ.Ελένη Λιβανίου με θέμα σχετικό με τα νέα δεδομένα για την δυσλεξία σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, με μια προσέγγιση πρακτική και όχι μόνο θεωρητική.
Η κ.Αγγελική Παππά, με θέμα σχετικό με την προσαρμογή διδασκαλίας αγγλικών στις κανονικές τάξεις, έτσι ώστε να επωφελούνται όλοι οι μαθητές και ιδιαίτερα οι μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.
Ο κ.Γιάννης Καραγιαννάκης, με θέμα σχετικό με την προσαρμογή διδασκαλίας μαθηματικών και τίτλο «Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες στα μαθηματικά. Από την θεωρία στην πράξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου