Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για τη Νοηματική Γλώσσα

Ο Δρ Ádám KoSa, ευρωβουλευτής  του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, και η Ευρωπαϊκή Ένωση Κωφών διοργανώνουν διάσκεψη για τις νομικές πτυχές της εφαρμογής της νομοθεσίας για τη νοηματική γλώσσα στην Ευρώπη.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010 και θα περιλαμβάνει μια σειρά ομιλητών από διάφορα θεσμικά όργανα, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση Κωφών. Στο τέλος της διάσκεψης θα υπογραφει από τους συμμετέχοντες η  Διακήρυξη για τη Νοηματική Γλώσσα. Η δήλωση αυτή θα χρησιμοποιηθεί ως  σημαντικό εργαλείο για την εκστρατεία  νομικής αναγνώρισης σε ευρωπαϊκό επίεδο της νοηματικής γλώσσας.

Η EUD θα συντάξει, επίσης, βιβλίο σχετικά με τη νομοθεσία που αφορά τη νοηματική γλώσσα σε όλη την Ευρώπη, το οποίο θα δοθεί σε όλους τους συμμετέχοντες και  θα παρουσιάζει  τις τελευταίες εξελίξεις  σχετικά με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη νοηματική γλώσσα. Ακριβώς όπως η Διακήρυξη, το βιβλίο θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την επίτευξη της αναγνώρισης των νοηματικών γλωσσών όχι μόνο σε ευρωπαϊκό αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Κατεβάστε την περίληψη εδώ.

 Το συνολικό κόστος για τη διάσκεψη και το Gala Dinner θα είναι 80 € για όλους τους συμμετέχοντες (οι θέσεις είναι περιορισμένες).

Για κρατήσεις μπορείτε να στείλετε ένα e-mail στο: annika.pabsch (at) eud.eu

Πηγή: EUD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου