Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

10 tips για ασφαλή υλικά και χρώματα

Όταν επιλέγετε χρώματα και υλικά για να διακοσμήσετε το δωμάτιο του παιδιού σας, μη μένετε μόνο στα πιο όμορφα ή στα πιο οικονομικά. Φροντίστε να είναι ποιοτικά καλά και ασφαλή για την καλύτερη διαμονή του παιδιού σας.

1. Ενημερώστε τον πωλητή, ότι πρόκειται για την κατασκευή του δωματίου του παιδιού σας και ζητήστε να σας δείξει αβλαβή και κατάλληλα υλικά για τη συγκεκριμένη χρήση. Αποφύγετε υλικά άγνωστης προέλευσης, γιατί κρύβουν κινδύνους.

2. Προτιμήστε οικολογικά υλικά, που προέρχονται από αβλαβή συστατικά και δεν επιβαρύνουν το αναπνευστικό σύστημα του παιδιού και το περιβάλλον.
3. Αγοράστε άοσμες μπογιές και κόλες, αν χρησιμοποιήσετε ταπετσαρίες ή μπορντούρες.

4. Να προτιμάτε ανοιχτά χρώματα για το βάψιμο, γιατί περιέχουν λιγότερες χρωστικές ουσίες σε σύγκριση με τα σκουρότερα.

5. Να ξέρετε, ότι στην αγορά κυκλοφορούν τοξικές βαφές, οι οποίες είναι πολύ επικίνδυνες για το αναπνευστικό σύστημα.
6. Αποφύγετε βαφές που ξεβάφουν και φθείρονται, γιατί το παιδί μπορεί να τις καταπιεί. Ειδικά για τους τοίχους, όπως και για το δάπεδο, φροντίστε τα υλικά να είναι ανθεκτικά, γιατί πολύ σύντομα το ανεξέλεγκτο παιχνίδι του παιδιού θα προκαλέσει φθορές και γδαρσίματα.

7. Προτιμήστε υλικά που πλένονται εύκολα και χρώματα που δε φθείρονται από τα ήπια καθαριστικά που χρησιμοποιούνται για τα παιδιά.

8. Προτιμήστε φυσικά υλικά επενδύσεων. Η σουηδική ξυλεία είναι καλή λύση για τα έπιπλα, όπως και το κατεργασμένο χαρτί για τις ταπετσαρίες. Αν επιλέξετε συνθετικά υλικά, φροντίστε να είναι εγκεκριμένα για παιδιά.

9. Αποφύγετε τραχιές και μεταλλικές επιφάνειες και άλλα σκληρά υλικά, που μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα, αν σκοντάψουν επάνω τους τα παιδιά.

10. Αποφύγετε επίσης στη διακόσμηση του δωματίου καθρέφτες, γυάλινες επιφάνειες, κρύσταλλα ή άλλα υλικά που σπάνε εύκολα. Το παιδί μπορεί να τραυματιστεί ή να καταπιεί σπασμένα κομμάτια.

Πηγή: YesKid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου