Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Διατροφή στην παραλία!

Πέρα από το καπελάκι, το αντηλιακό, τα μπρατσάκια και -φυσικά- την προσοχή μας, θα χρειαστεί να προβλέψουμε και για το στομαχάκι του παιδιού μας, μιας και αυτό θα αρχίσει να γουργουρίζει σύντομα.
-Προνοήστε και γεμίστε τη φαρέτρα σας με «έξυπνα» βέλη. Φροντίστε λόγου χάριν στην παραλία να έχετε μαζί φρέσκα, γλυκά φρούτα όπως βερίκοκα, ροδάκινα, λίγες φέτες πεπόνι κτλ. 
Τα δε σταφύλια χωρίς κουκούτσι μπορούν να γίνουν ένα πολύ ωραίο σνακ, ιδίως εάν δοκιμάσετε το εξής τέχνασμα: Τοποθετήστε τα κατά χούφτες σε πολυμπάγκ και αποθηκεύεστε τα στην κατάψυξη. Μόλις παγώσουν βγάλτε τα και προσφέρετε τα ή πάρτε τα μαζί σε ένα μικρό ψυγειάκι μεταφοράς. Θα διατηρήσουν την τραγανή (σαν γρανίτα-γλειφιτζούρι) και δροσερή υφή τους, ενώ παράλληλα θα είναι και πιο γλυκά!

-Στα παιδιά αρέσουν τα τραγανά τρόφιμα όπως τα πατατάκια και λατρεύουν να βουτάνε σε σάλτσες, dip και σος. 
Επιχειρήστε να κόψετε σε μικρές μπουκιές φρέσκα, τραγανά λαχανικά όπως sticks καρότου, αγγουριού ή κομματάκια ωμού μπρόκολου, κουνουπιδιού, καρδιές μαρουλιού κτλ., και να τα κρατήσετε δροσερά στη συντήρηση ή στο ψυγειάκι με τις παγοκύστες όταν είστε εκτός σπιτιού. Παράλληλα ετοιμάστε σε μικρά κεσεδάκια (π.χ. γιαουρτιού) σπιτικά, ελαφριά και γευστικά dressings με γιαούρτι, σος λαχανικών, μουστάρδας, vinaigrette και άλλα.

- Για πιο οικίες επιλογές, εφοδιαστείτε με υλικά για τοστ, κράκερ ή κριτσίνια ολικής αλέσεως (και με dip), μπάρες δημητριακών, έτοιμους φυσικούς χυμούς ή και παγωμένο τσάι. Τα μπουκαλάκια με φρέσκο νερό είναι απαραίτητα και, αν το νερό είναι πολύ κοινότυπο για το μικρό μας φίλο, πειραματιστείτε με φέτες λεμονιού ή άλλου φρούτου ως στόλισμα στο ποτήρι ή και βουτηγμένες μέσα σε αυτό, ώστε να του δώσουν τη γεύση τους. Ακόμα, όσο βαρετό κι αν φαίνεται ένα γιαούρτι, αν το σερβίρετε σε κατάλληλη θερμοκρασία (δροσερό), με φρέσκα φρούτα (π.χ. κομμένες φράουλες), μια χούφτα δημητριακών, λίγο μέλι και κανέλλα, ο γόνος σας μάλλον θα ξετρελαθεί!

-Κερδίστε τις εντυπώσεις και τελικά τη σωστή διατροφή του παιδιού με σνακ τα οποία σε άλλη περίπτωση δεν θα ήταν και η καλύτερη δυνατή επιλογή. Πως θα σας φαινόταν ένα σπιτικό μιλκσέικ (smoothie); Είναι απροσδόκητα γευστικό, ιδιαίτερα θρεπτικό και αμήν τι άλλο, υγιεινό. Ακολουθήστε τα εξής βήματα: Κόψτε 2 μπανάνες σε χοντρές φέτες και μαζί με 5-6 φράουλες και ένα ποτήρι γάλα τοποθετήστε τις σε ένα δυνατό μπλέντερ. Χτυπήστε καλά, βάλτε το μίγμα για λίγο στο ψυγείο και μεταφέρετε το με το ψυγειάκι σε ένα σέικερ. Αν θέλετε πριν τη μίξη προσθέστε και μια δόση βανίλιας. Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα!

Πηγή: babyspace

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου