Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Δήμος Συκεών: Προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά

Νέο κοινωνικό πρόγραμμα υλοποιεί η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Συκεών, σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων (Κι.Μο.Ψυ.)του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Ειδικοί επιστήμονες εξετάζουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν δυσκολίες λόγου και ομιλίας.
Ο πρώτος παιδικός σταθμός στον οποίο εξετάστηκαν τα παιδιά είναι ο παιδικός σταθμός στην οδό Μεσολογγίου, ενώ από τον προσεχή Σεπτέμβρη το πρόγραμμα θα επεκταθεί συνολικά και στους 11 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς Συκεών. 

Αρχικά οι γονείς ενημερώνονται στη διάρκεια συνάντησης γνωριμίας για τη διαδικασία και δίνουν τη γραπτή συγκατάθεσή τους, ενώ στη συνέχεια, και εφόσον διαπιστωθεί ότι το παιδί τους έχει κάποια δυσκολία, ενημερώνονται ατομικά από τους ειδικούς της Κινητής Μονάδας. Επιπλέον, οι ψυχολόγοι του Συμβουλευτικού Σταθμού του δήμου Συκεών είναι στη διάθεση των γονέων για όποια υποστήριξη χρειαστούν. 
Τα παιδιά εξετάζονται μέσω του Ανιχνευτικού Τεστ ΑνΟμιΛο 4 (Ανίχνευση Διαταραχών Ομιλίας και Λόγου για παιδιά 4 ετών) στο χώρο του παιδικού σταθμού. Το τεστ αυτό δίνει τη δυνατότητα στους ειδικούς να κάνουν σε πολύ λίγο χρόνο (5 λεπτά) έναν έλεγχο της ομιλίας, του λόγου, της φωνής και της ροής της ομιλίας σε παιδιά 3,9 έως 4,6 ετών -ηλικίας που θεωρείται κατάλληλη και ευνοϊκή για την αξιολόγηση και την αντιμετώπιση των δυσκολιών του λόγου. 

Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής Συκεών (2313 313160) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου