Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Επίκαιρα για τα παιδιά...




Τα χέρια της γριάς Κούρδισσας μαμμής τρέµουν καθώς πιάνει το ξυράφι. Κόβει όμως με μια αστραπιαία κίνηση τη γωνιά μιας κόλλας χαρτί. «Αυτό ήταν!», λέει. «Τόσο απλό είναι!». Πολλά από τα 500 κορίτσια στα οποία έχει κάνει κλειτοριδεκτομή θα διαφωνήσουν. 

Βλέποντας το «χαζοκούτι» και διαφημίσεις με «λιχουδιές» οι μικροί τηλεθεατές όχι μόνο δεν παίζουν, μα παίρνουν και κιλά

Τα παιδιά που «βιδώνονται» μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή αντιμετωπίζουν έως και διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν μειωμένη ικανότητα προσοχής στο σχολείο, καταλήγει μελέτη Αμερικανών ψυχολόγων.

Βρετανοί επιστήμονες εκτιμούν ότι έχουν εντοπίσει έναν συγκεκριμένο ρυθμό στην εγκεφαλική δραστηριότητα των παιδιών και των νέων, που θα μπορούσε να αποτελεί πρόβλεψη για ενδεχόμενη ανάπτυξη ψυχικής ασθένειας, όπως η σχιζοφρένεια.

Το 35,8% των αιτημάτων στη γραμμή βοήθειας «ΥποΣΤΗΡΙΖΩ» αφορούσε προβλήματα εξάρτησης στο Διαδίκτυο. Λιγότερες οι καταγγελίες για οικονομικές απάτες και εκβιασμό. Γονείς η συντριπτική πλειονότητα των καλούντων.

Φυσικά και τα λατρεύουμε. Φυσικά και δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς αυτά. Αλλά φαίνεται ότι τα μωρά δεν φέρνουν την ευτυχία. Νέες έρευνες δείχνουν μάλιστα ότι οι νέοι γονείς γίνονται πιο δυστυχισμένοι.

Είναι επίγονοι μεταναστών από την Αφρική. Εδώ και σχεδόν 65.000 χρόνια ζουν στα Νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ, που ανήκουν στην Ινδία και βρίσκονται σ’ ένα αρχιπέλαγος 900 μίλια ανατολικά της Σρι Λάνκα. Οι Τζαράουα, που ώς το 1998 αρνούνταν κάθε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο, καλούνται σήμερα να στείλουν τα παιδιά τους σε ειδικά σχολεία σε μια προσπάθεια να «εκσυγχρονιστούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου