Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας.




Αγαπητοί συνάδελφοι, Αγαπητοί φίλοι,

Η «Ένωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος» (ΕΔΠΕ) οργανώνει το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας.

Πρόθεσή μας είναι να ανταποκριθούμε στο αίτημα που διαμορφώθηκε κατά τη λήξη του πρώτου Συνεδρίου μας το Μάιο του 2007, που ήταν η απαρχή για την οργάνωση και προετοιμασία του 2ου Πανελλήνιου Συνέδριου με τίτλο ‘’Δραματοθεραπεία & Παιγνιοθεραπεία. Σύγχρονες Θεραπευτικές Αναπαραστάσεις’’.

Από τον Μάιο του 2007 μέχρι και σήμερα έχουν συμβεί και συμβαίνουν αρκετά σημαντικά γεγονότα στη σύγχρονη κοινωνικο-οικονομική και πολιτική κατάσταση στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως. Είναι φυσιολογικό όλοι μας να επηρεαζόμαστε από τις σύγχρονες εξελίξεις και να ζούμε μέσα σε καταστάσεις αλληλεπίδρασης, αλληλεξάρτησης και να επιδιώκουμε την έκφραση των διαπιστώσεών μας, των ενοχλήσεών μας, αλλά και την διάθεσή μας για κατανόηση, αλληλεγγύη και προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο.

Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν στα πλαίσια του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου θεωρούμε ότι είναι αφορμές για την προσέγγιση σύγχρονων θεμάτων που αφορούν στις ανησυχίες και στα ενδιαφέροντα της κοινότητας των επαγγελματιών της ψυχικής υγείας και που έχουν τις αναπαραστάσεις τους μέσα σε ποικίλα κοινωνικο-οικονομικά γεγονότα και πολιτιστικά-πολιτισμικά φαινόμενα.

Η Δραματοθεραπεία και Παιγνιοθεραπεία ως μέθοδοι ψυχοθεραπείας μέσω Τέχνης εμπεριέχουν την έννοια της αναπαράστασης είτε ως υπάρχουσα και εμφανιζόμενη στο θεραπευτικό υλικό είτε ως απούσα που αναζητείται στην θεραπευτική διεργασία. Και οι δύο προσεγγίσεις κατά την εφαρμογή τους στην αντιμετώπιση των σύγχρονων θεμάτων μοιάζουν να έχουν να παρουσιάσουν νέες θεραπευτικές προτάσεις όπου η αναπαράσταση ως οντότητα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η Ένωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας, ως ένα επαγγελματικό σωματείο, επιδιώκει να έρθει σε ουσιαστική επαφή και συνεργασία με ανθρώπους της ψυχικής υγείας, της εκπαίδευσης, της τέχνης, των πολιτιστικών δραστηριοτήτων και ευρύτερα, με εκείνους που έχουν μια ολιστική αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων του ανθρώπου. Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στις εργασίες αυτού του συνεδρίου με τις δικές σας προτάσεις και προβληματισμούς για την εξέλιξη της Δραματοθεραπείας και της Παιγνιοθεραπείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου