Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Έντονη διαμαρτυρία Κωφών στην ΓΓΑ


Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της ΓΓΑ η συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή που είχε αντικείμενο συζήτησης την τύχη των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών του 2013, οι οποίοι έχουν ανατεθεί στην χώρα μας.

Από πλευράς της Διεθνούς Επιτροπής Αθλητισμού Κωφών παρευρέθηκαν ο πρόεδρος, Κρέιγκ Γκρόουλι και η Εκτελεστική Διευθύντρια, Τίφανι Γκράνφορς. Την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών εκπροσώπησε ο πρόεδρος, Ιωάννης Στουφής, ο επίτιμος πρόεδρος, Θεόδωρος Σταρόγιαννης και ο νομικός σύμβουλος, Πέτρος Καϊμακάμης, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας, Κώστας Γαργάλης και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Γιάννης Βαρδακαστάνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης, κάτω από τα γραφεία της ΓΓΑ στην οδό Κηφισίας 7, είχαν συγκεντρωθεί περίπου 400 άτομα, στην πλειοψηφία τους κωφοί αθλητές, προκειμένου να εκφράσουν με έντονο τρόπο την διαμαρτυρία τους για την καθυστέρηση που υπάρχει στην προετοιμασία των Deaflympics 2013 και η οποία έγινε αντιληπτή στο κίνημα κωφών ως άρνηση της ελληνικής πολιτείας να κρατήσει τους αγώνες στη χώρα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ωστόσο, ο Πάνος Μπιτσαξής έδειξε όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει για να βρεθούν οι λύσεις που απαιτούνται, έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών του 2013 στην Ελλάδα, πάντα στο πλαίσιο των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων.

Στη μία ώρα που κράτησε η συνάντηση τέθηκαν απ’ όλους απόψεις και σκέψεις, οι οποίες θα μεταφερθούν στον αρμόδιο Υπουργό, Παύλο Γερουλάνο και το πολύ σε ένα μήνα από σήμερα θα υπάρξει οριστική απόφαση για το αν η Ελλάδα θα διοργανώσει κανονικά τους Deaflympics 2013 με τα μηνύματα να είναι σαφώς πιο ενθαρρυντικά για την τύχη των Αγώνων.

Πηγή: ΣΠΟΡ FM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου