Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Ηχητικό βιβλίο- Δελτίο Τύπου εκδόσεων «Ωκεανίδα»

Πρώτη παρουσίαση του μπεστ σέλερ του Όμηρου Αβραμίδη, Ο δρόμος του φεγγαριού, σε ηχογραφημένο βιβλίο με αφηγητή τον ίδιο το συγγραφέα, στο περίπτερο 71-72 των εκδόσεων «Ωκεανίδα», στο 29ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέπτες μπορούν ν’ ακούσουν ηχητικά αποσπάσματα, ενώ παρέχονται πληροφορίες της έκδοσης και σε γραφή Braille.

Η έντυπη και ηχητική έκδοση θα κυκλοφορήσουν επίσημα στις 20 Ιουνίου.

Μέχρι και την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010, οι επισκέπτες του 29ου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία ν’ ακούσουν στο περίπτερο 71-72 των εκδόσεων «Ωκεανίδα» αποσπάσματα απ’ το πρώτο ηχογραφημένο βιβλίο του Όμηρου Αβραμίδη, Ο δρόμος του φεγγαριού και να δουν για πρώτη φορά οπτικό υλικό από την έκδοση.

Ο Δρόμος του φεγγαριού είναι το δεύτερο από τα έντεκα μυθιστορήματα του Όμηρου Αβραμίδη, κι εμπεριέχει πολλά βιωματικά του στοιχεία. Αγαπήθηκε περισσότερο απ’ όλα τα βιβλία του και οι πωλήσεις του έχουν ξεπεράσει τα 110.000 αντίτυπα.

Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ωκεανίδα» στις 20 Ιουνίου 2010 με νέο εξώφυλλο και στην πρώτη γραφή του, που διατηρεί τη φόρτιση απ’ τα συναισθήματα και τις μνήμες του συγγραφέα. Ταυτόχρονα κυκλοφορεί και ως Audio Book, σε παραγωγή του Studio Amid, διάρκειας 7 ωρών και 30 λεπτών.

Στην ηχητική έκδοση, η οποία είναι σχεδιασμένη σύμφωνα με τις βασικές προδιαγραφές που κάνουν το υλικό προσβάσιμο σε άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), περιλαμβάνονται πολλά extras μεταξύ των οποίων τ’ ομότιτλο τραγούδι, που γράφτηκε ειδικά για το βιβλίο και το ερμηνεύει η Φωτεινή Δάρρα. Τους στίχους έγραψε ο σκηνοθέτης και στιχουργός Γιώργος Κορδέλλας. Η πρωτότυπη μουσική στο Audio αλλά και στο τραγούδι είναι του Μιχάλη Αβραμίδη. Στο τραγούδι έχουν ενταχθεί κι αποσπάσματα απ’ το βιβλίο, που διαβάζει η Νατάσα Μποζίνη, η οποία έκανε και τον σχεδιασμό της ηχητικής έκδοσης.

Επιπλέον στα extras περιλαμβάνεται μια συνομιλία του συγγραφέα με την εκδότρια και φίλη του Λουίζα Ζαούση, στην οποία εξομολογείται ποιες πραγματικές ιστορίες από τη ζωή του κρύβονται μέσα στα βιβλία του, αλλά και πως από σύμπτωση όταν έγινε η εισβολή στην Κύπρο, ο ίδιος και η οικογένεια του έλειπαν από την Κερύνεια, στην οποία δεν μπόρεσαν να γυρίσουν ποτέ. Τα extras ολοκληρώνονται με μια ηχητική απόδοση των οπτικών πληροφοριών της έκδοσης για ακροατές με προβλήματα όρασης.

Οι αναγνώστες και ακροατές θα έχουν τη δυνατότητα ν’ αποκτήσουν την έντυπη και ηχητική έκδοσή ξεχωριστά ή και σε μορφή κασετίνας με προνομιακή τιμή.

Πληροφορίες διατίθενται στο περίπτερο 71-72 των εκδόσεων «Ωκεανίδα»

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Βασίλης Κιμούλης, τηλ. 210.38.06.137.

Πηγή: BLIND

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου