Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Για τη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης

Τη διαβεβαίωσή της να εξασφαλίσει τη συνέχιση λειτουργίας της Σχολής Τυφλών Βορείου Ελλάδος παρά το χρέος που έχει συσσωρευτεί, έδωσε χθες η υφυπουργος Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Φώφη Γεννηματά μετά τη μαραθώνια σύσκεψη που είχε χθες με τη διοίκηση του Ιδρύματος Προστασίας Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο Ηλιος».
Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι το υπουργείο θα συγκροτήσει μια επιτροπή με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων φορέων για την επίλυση του ζητήματος. Κατά τη συζήτηση περί κακοδιαχείρισης του ιδρύματος, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης παραιτήθηκε από την αρμοδιότητα της εποπτεύουσας αρχής (Καθημερινή).

"Εμείς ως Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατή νόμιμη ενέργεια για να προστατέψουμε το δικαίωμα αυτών των παιδιών και εν γένει των ανθρώπων με προβλήματα όρασης να έχουν την υποστήριξη που τους οφείλουμε ως πολιτεία και κοινωνία", σημειώνει η Φώφη Γεννηματά. "Ωστόσο θεωρούμε απαράδεκτο στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία να μην γίνεται αξιοποίηση των πόρων που υπάρχουν και να οδηγούμεθα σε λύσεις που δημιουργούν στους ανθρώπους αυτούς, πέραν του προβλήματος υγείας τους και αγωνία για το μέλλον. Αν κάποιοι έχουν ενεργήσει παρά το νόμο στο θέμα αυτό είναι αναγκαίο να ερευνηθεί για να σταματήσει αυτή η συμπεριφορά εις βάρος των τυφλών και των εργαζομένων -αλλά και της δημόσιας περιουσίας" (Αγγελιοφόρος).

Δείτε σχετικά το επεισόδιο "Τι χρώμα έχει το σκοτάδι" της εκπομπής "Πρωταγωνιστές" εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου