Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Επικαιρότητα




Το μοναδικό στη χώρα μας πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης σε παιδιά 0-7 ετών με απώλεια όρασης και πολλαπλές αναπηρίες παραμένει αόρατο για την ελληνική Πολιτεία, παρά το γεγονός ότι ήδη διανύει τον έκτο χρόνο του έχοντας προσφέρει υπηρεσίες ζωής σε 50 παιδιά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Υλοποιείται από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων «Αμυμώνη», οι οποίοι το χρηματοδοτούν απ' το υστέρημά τους. ("Αόρατα" τα παιδιά με απώλεια όρασης)

Δύο σημαντικοί ισπανόφωνοι συγγραφείς, ο 59χρονος Ισπανός Αρτούρο Πέρεθ - Ρεβέρτε και ο 74χρονος Περουβιανός Μάριο Βάργκας Λιόσα, μπαίνουν για τα καλά στη λογοτεχνία, που απευθύνεται στα παιδιά. (Ελευθεροτυπία)

Σχέδια για την καθιέρωση ειδικών οικοτροφείων, όπου θα φοιτούν και θα έχουν την ευκαιρία να επανορθώνουν για τα λάθη τους οι «μαθητές ταραξίες», επεξεργάζεται στη Γαλλία ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. (Καθημερινή)

Μαζί με την κατακόρυφη αύξηση των θαυμαστών της η τεχνολογία της τρισδιάστατης παρουσίασης των εικόνων (3D) αποκτά όλο και περισσότερες εφαρμογές...Να όμως που οι ειδικοί εκφράζουν ανησυχίες για τις παρενέργειές της: εξαιτίας της γρήγορης εναλλαγής των εικόνων σε πολλές περιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί πρόσκαιρα φαινόμενα αλλοιωμένης όρασης, σύγχυσης, ζαλάδας ή ακόμη και σπασμών. (Βήμα)

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει τα αγόρια που είναι στην εφηβεία στην παχυσαρκία, σύμφωνα με νέα μελέτη ειδικών του Κέντρου Παιδικής Υγείας, Συμπεριφοράς και Ανάπτυξης στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Σιάτλ. (Βήμα)

Σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, τα υπέρβαρα παιδιά πέφτουν θύματα μικρών ή μεγαλύτερων εξευτελισμών συχνότερα και ανεξάρτητα από το φύλο, το χρώμα, την κοινωνική προέλευση ή την πνευματική τους ικανότητα. (iKypros)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου