Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

15ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ορθοπεδικής Παίδων

Με διοργάνωση της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής και Τραυματιολογίας, το 15ο πανελλήνιο συμπόσιο ορθοπεδικής παίδων θα φιλοξενηθεί στην Καβάλα, στις 14, 15 και 16 Μαΐου. Το συμπόσιο διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ) και αποτελεί την κορυφαία ετήσια επιστημονική εκδήλωση του κλάδου.

Τα θέματα του συμποσίου αφορούν το σύνολο των ορθοπεδικών προβλημάτων της παιδικής ηλικίας. Διακεκριμένοι επιστήμονες θα αναλύσουν τα προβλήματα από την προγεννητική περίοδο έως και την εφηβική ηλικία, καλύπτοντας τις νεότερες εξελίξεις για την διάγνωση, θεραπεία και αντιμετώπισή των. Το αναπτυσσόμενο μυοσκελετικό σύστημα των παιδιών έχει μεγάλες διαφορές από τα αντίστοιχα προβλήματα των ενηλίκων. Η ιδιαιτερότητα αυτή καθιστά την Παιδο-Ορθοπεδική μια ξεχωριστή ειδικότητα, στα πλαίσια της ορθοπεδικής.

Η αντιμετώπιση του παιδιού με αναπηρία, με συγγενείς διαμαρτίες, με μη ιάσιμες παθολογικές βλάβες, απαιτεί σχεδιασμό με μακροχρόνιο ορίζοντα. Σχεδιασμό που φθάνει στην ενήλικο ζωή του. Οι οικογενειακές και κοινωνικές επιπτώσεις των παθήσεων των παιδιών είναι μεγάλες. Τα συστήματα υγείας αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες λόγω του υψηλού κόστους της διαχείρισης συνολικά της παιδικής αναπηρίας. Σε συνεργασία με γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, της Εταιρείας Νευροεξελικτικής Αγωγής, στο συμπόσιο θα προσεγγιστούν τα προβλήματα των παιδιών, που απαιτούν συνεργασία διαφόρων ειδικοτήτων.

Το επιστημονικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες, αντιπαραθέσεις, συνεδρίες με πρακτικές εφαρμογές, ελεύθερες ανακοινώσεις. Οι ανακοινώσεις θα ενταχθούν σε συνεδρίες με αντίστοιχες διαλέξεις, για την καλύτερη συζήτηση των ανακοινώσεων.

«Το πλούσιο επιστημονικό πρόγραμμα θα συνδυαστεί με την ευχάριστη διαμονή και διασκέδαση, που είναι αναπόσπαστο τμήμα των συμποσίων τέτοιου είδους. Η πόλη της Καβάλας, με την φυσική ομορφιά, τις πολλαπλές επιλογές για την επίσκεψη χώρων με πλούσια αρχαιολογική και βυζαντινή ιστορία, την περίοδο του Μαΐου, θα αποτελέσει τον ιδανικό χώρο για την κοινωνική επιτυχία του συνεδρίου», τόνισε ο επίκουρος καθηγητής Ορθοπεδικής Παίδων ΑΠΘ και πρόεδρος του τμήματος Ορθοπεδικής Παίδων της ΕΕΧΟΤ Νίκος Λαλιώτης.

Το συμπόσιο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της πανεπιστημιακής ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης και με την αμέριστη συμπαράσταση της νομαρχίας Καβάλας, της δημοτικής αρχής και του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου