Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Παιδιά σπάνε τον κουμπαρά για το δημόσιο χρέος


Είναι ένα αληθινό παραμύθι. Η γιαγιά, η οποία συμβολίζει την Ελλάδα, κινδυνεύει από το τέρας της οικονομικής κρίσης. Η ίδια διαπιστώνει ότι δεν θα τα βγάλει πέρα και ότι η ώρα της τραγωδίας πλησιάζει. Ξαφνικά, εκεί που όλα δείχνουν ότι έχουν τελειώσει, παρεμβαίνουν τα δύο εγγονάκια της που μεταμορφωμένα σε πρίγκιπες τη βοηθούν.
Αυτή είναι η αληθινή ιστορία του 8χρονου Νικόλα και του 6χρονου Γιώργου από την περιοχή της Πετρούπολης.
Τις ημέρες λοιπόν της κορύφωσης του δράματος, όπου οι ξένοι μιλούσαν για πτώχευση της χώρας μας ή για σωτηρία μόνο αν ξεπουλήσουμε τα νησιά μας, μια γιαγιά, η Σοφία Παπαδάτου, ούρλιαζε από την αγανάκτησή της για τη στάση των εταίρων μας και τους ξαπόστελνε στο διάολο.
Τα δύο εγγονάκια της, μην αντέχοντας άλλο να βλέπουν τη γιαγιά να υποφέρει, πήγαν και της είπαν: «Γιαγιάκα έχουμε τον κουμπαρά μας, θα τον σπάσουμε και θα δώσουμε κι εμείς λεφτά να σωθεί η Ελλάδα και να μην χρειαστεί να πουλήσουμε τα νησιά μας».
Και όλοι μαζί πήγαν στην Τράπεζα για να καταθέσουν χρήματα στον ειδικό λογαριασμό για την απόσβεση δημοσίου χρέους, που έχει ανοίξει ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.
Στην Τράπεζα δεν ήξεραν πώς να χειριστούν το θέμα, αφού μέχρι εκείνη την ώρα κανένας άλλος δεν είχε ενδιαφερθεί να καταθέσει. Τελικά, μετά από μία ώρα, οι δύο μικροί φίλοι κατέθεσαν από 10 ευρώ ο καθένας για την Ελλάδα.
Ο πρόεδρος της Βουλής, μαθαίνοντας το γεγονός, κάλεσε τη γιαγιά με τα παιδιά στη Βουλή.
Τους χάρισε και δύο παραμύθια, αλλά πριν οι λιλιπούτειοι επισκέπτες της Βουλής προλάβουν να διαβάσουν τα βιβλία του προέδρου, θα έχουν να λένε για το αληθινό παραμύθι που έζησαν με αφορμή την γενναιόδωρη κίνησή τους για την πατρίδα.

Πηγή: madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου