Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Συνέδριο: NooJ 2010

Το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με το Laboratoire de Semio-Linguistique et Didactique (LASELDI) του Πανεπιστημίου Franche-Comte και το Maison des Sciences de l'Homme et de l'Environnement Ledoux διοργανώνουν το Διεθνές Συνέδριο “NooJ 2010”, το οποίο θα διεξαχθεί στην Κομοτηνή από τις 27 έως τις 29 Μαΐου 2010.
Το προγραμματισμένο συνέδριο έχει τρεις βασικούς στόχους:
- Να δώσει την ευκαιρία στους χρήστες του NooJ, καθώς επίσης και σε γλωσσολόγους ή όσους ασχολούνται με το χώρο της Αυτόματης Επεξεργασίας Φυσικών Γλωσσών, να συναντηθούν και να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους.
- Να παρουσιάσει στους χρήστες τα νέα γλωσσικά εργαλεία που αναπτύχθηκαν μέσω του NooJ, τις τελευταίες εφαρμογές του στον χώρο της Αυτόματης Επεξεργασίας Φυσικών Γλωσσών, καθώς, και τις μελλοντικές του λειτουργίες.
- Να προσφέρει σε ερευνητές και φοιτητές σεμινάρια χρήσης του NooJ για αρχάριους ή/και προχωρημένους, ώστε να διευκολύνει το έργο τους στην Αυτόματη Επεξεργασία Φυσικών Γλωσσών και στην ανάλυση σωμάτων κειμένων.

Θεματικές του συνεδρίου είναι μεταξύ άλλων
- Λεξική ανάλυση
- Συντακτική ανάλυση
- Δημιουργία γλωσσικών εργαλείων
- Λεξικά

Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Τι είναι το NooJ;
Το NooJ είναι ένα περιβάλλον γλωσσικών εφαρμογών, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα κατασκευής και διαχείρισης ηλεκτρονικών λεξικών και γραμματικών, καθώς και ανάλυσης σωμάτων κειμένων σε πραγματικό χρόνο, με σκοπό την τυποποίηση των φυσικών γλωσσών.
Το nooj χρησιμοποιείται σε εφαρμογές της Αυτόματης Επεξεργασίας Φυσικών Γλωσσών, όπως επίσης Γλωσσολογία Σωμάτων Κειμένων και στη διδασκαλία. Οι χρήστες του απαρτίζουν την ολοένα αυξανόμενη κοινότητα nooj, η οποία αναπτύσσει συνεχώς νέα γλωσσικά εργαλεία για διάφορες γλώσσες.

Περισσότερα θα βρείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου