Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Στραβισμός, κινητά, ρομπότ και άλλα...

Τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν πρέπει να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα προειδοποίησε ένας κορυφαίος σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης. Ο καθηγητής Λόουρι Τσάλις επισήμανε ότι τα παιδιά δεν είναι «μικροί ενήλικοι» και ότι δεν πρέπει να τους δίνουμε κινητά πριν από την ηλικία των 12 ετών.
Η εντατική θεραπεία με τη βοήθεια ειδικού ρομπότ βοηθά τους ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο να βελτιώσουν την κινητικότητα του άνω άκρου, ακόμη και χρόνια μετά το επεισόδιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο New England Journal of Medicine.
Μια μικρή συσκευή σε μέγεθος iΡod που εκπέμπει υπέρηχους, ίσως θεραπεύει τους πόνους της αρθρίτιδας.
Μια τετραμελής οικογένεια στη Μ. Βρετανία ανέθεσε σε εταιρεία την πλήρη χαρτογράφηση του γενετικού κώδικα των μελών της, χωρίς να συντρέχουν κάποιοι ιατρικοί λόγοι. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται χαρτογράφηση του DNA σε ανήλικα παιδιά, κατόπιν αιτήματος των γονέων τους, για καθαρά «προληπτικούς» λόγους. Και όπως ήταν αναμενόμενο, το γεγονός έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, ανοίγοντας ένα μεγάλο θέμα προς συζήτηση: Κατά πόσο θα πρέπει να επιτρέπεται η ανάλυση του DNA υγιών ανηλίκων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου