Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

17ος Διαγωνισμός Μαθητικών Εντύπων

Τα... ψέλνουν στο υπουργείο Παιδείας για τις ελλείψεις στα σχολεία. Τολμούν να κριτικάρουν τη συμπεριφορά των καθηγητών τους, όταν τους ενοχλεί. Κάνουν ρεπορτάζ, έρευνες και συνεντεύξεις με επαγγελματισμό αντίστοιχο των ενήλικων δημοσιογράφων. 
Και μάλιστα για θέματα όπως η παραχώρηση ιθαγένειας στους μετανάστες, η προσφυγιά, η σχολική βία. 
Και φέτος, στον 17ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων των «ΝΕΩΝ», οι μαθητές των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων αποδεικνύουν ότι αυτό που χρειάζονται είναι έμπνευση και βήμα για να εκφραστούν, τα οποία τους προσφέρουν τα σχολικά έντυπα. Μολονότι ο διαγωνισμός είναι για έντυπα περιοδικά και εφημερίδες, πολλά σχολεία διαθέτουν τις εκδόσεις και σε ηλεκτρονική μορφή. «Διαβάστε μας και σε pdf», γράφουν. Πρόκειται φυσικά για παιδιά που έχουν μεγαλώσει με τους υπολογιστές, τα λάπτοπ και τις νέες τεχνολογίες... Από του χρόνου πάντως θα υπάρχει και ειδικό βραβείο για τις ηλεκτρονικές εκδόσεις. 
Αρκετά έντυπα έχουν αφιερώματα για τους πρόσφυγες, αλλά και ειδικά για τα παιδιά πρόσφυγες, αφού φέτος ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός περιλαμβάνει το ειδικό βραβείο «Παιδιά πρόσφυγες» σε συνεργασία με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. 
Οι τρεις καλύτερες εφημερίδες λυκείου, γυμνασίου και δημοτικού κερδίζουν από 1.500 ευρώ, προσφορά της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», από ένα λάπτοπ και στυλογράφους. Δώρα θα δοθούν και στις εφημερίδες που διακρίθηκαν στις υπόλοιπες κατηγορίες. Οι μαθητές και τα σχολεία τους θα πάρουν εκτυπωτές και ηχοσυστήματα. Χορηγοί του διαγωνισμού είναι η Cosmote και η εταιρεία Cross (Ψαρρός). 
Επίσης, ειδικό βραβείο θα απονεμηθεί, σε συνεργασία με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για τα ρεπορτάζ και τα αφιερώματα με θέμα «Παιδιά πρόσφυγες». Τα σχολεία που διακρίθηκαν θα πάρουν από ένα λάπτοπ.

Διαβάστε αναλυτικά για τα βραβεία στο άρθρο της εφημερίδας Τα Νέα, από όπου και το παραπάνω απόσπασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου