Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Συνέδριο: «Η ΔΕΠΥ 20 χρόνια μετά»

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,
Έχουν περάσει περίπου 20 χρόνια από το πρώτο συνέδριο της Εταιρείας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων με αντικείμενο τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητας, μια εικοσαετία πλούσια σε μελέτες που έχουν τροποποιήσει την αντίληψή μας γι αυτή τη διαταραχή.

Νέα γενετικά, νευροαπεικονιστικά και νευροψυχολογικά δεδομένα προκύπτουν συνεχώς από τις έρευνες. Η θεώρηση ότι πρόκειται για μια συγκεκριμένη κλινική οντότητα που προκύπτει από μια επίσης συγκεκριμένη εγκεφαλική δυσλειτουργία αντικαταστάθηκε από άλλη που αντιμετωπίζει τη ΔΕΠΥ ως μια ομάδα πολύπλοκων, και ετερογενών συμπτωμάτων που είναι αποτέλεσμα πολυπαραγοντικών αιτίων καθώς και γενετικών/περιβαλλοντικών αλληλεπιδράσεων.
Όσον αφορά τη θεραπεία, υπάρχει τεράστια εμπειρία και πολλά ερευνητικά δεδομένα για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των φαρμάκων για τη ΔΕΠΥ αν και τελευταία διατυπώνονται επιφυλάξεις για τη μακροπρόθεσμη διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος. Παράλληλα, όλο και περισσότερο φαίνεται να είναι αποτελεσματικές οι ψυχολογικές παρεμβάσεις και ειδικότερα γνωσιακές-συμπεριφορικές προσεγγίσεις.
Στο συνέδριο «Η ΔΕΠΥ 20 χρόνια μετά» καταξιωμένοι κλινικοί και ερευνητές από το εξωτερικό και την Ελλάδα θα παρουσιάσουν τα τελευταία δεδομένα των ερευνών για την αιτιοπαθογένεια, τη θεραπεία και τις προοπτικές που αφορούν τη ΔΕΠΥ.

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε
Η πρόεδρος της ΕΨΥΥΠΕ
Αναστασία Κουμούλα

Περισσότερα για το συνέδριο θα βρείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου