Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Παιδιά, ψυχοφάρμακα και όνειρα...

"Στην Αμερική μεγαλώνει μια γενιά η οποία είτε πρέπει να κάθεται φρόνιμη, να σωπαίνει και να κάνει ό,τι της λένε, είτε της χορηγείται μια διάγνωση ψυχιατρικής διαταραχής και μια σακούλα ψυχοφάρμακα» προειδοποιούσε από τις σελίδες του «Counter-punch» ο Πίτερ Μπρέγκιν. «Η συνείδηση της Ψυχιατρικής», όπως αποκαλείται ο διάσημος ψυχίατρος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου γι' αυτή την «απεχθή τάση που αποκτά διαστάσεις εθνικής τραγωδίας».
Τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα και την τελευταία 25ετία αυξήθηκε κατά 35 φορές ο αριθμός των παιδιών με διαγνώσεις σοβαρών ψυχιατρικών διαταραχών και τα τελευταία οχτώ χρόνια διπλασιάστηκε ο αριθμός των παιδιών 2-5 ετών που παίρνουν αντιψυχωτικά, διεγερτικά ή αντικαταθλιπτικά;" Διαβάστε τα συμπεράσματα της αποκαλυπτικής έρευνας της Έβελιν Πρινγκλ, όπως δημοσιεύτηκαν στην Ελευθεροτυπία, καθώς και μια άλλη έρευνα που υποστηρίζει ότι  "φάρμακο" για τα παιδιά με ΔΕΠΥ είναι τα χάδια και οι έπαινοι. Τέλος, βοηθήστε τα παιδιά σας να βρουν τα όνειρά τους.

Σχετικά με την κατανάλωση ψυχοφαρμάκων από τα παιδιά, μπορείτε να παρακολουθήσετε online το ντοκιμαντέρ The medicated child.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου