Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Αναγνώστης βιβλίων Starlight Reader


Η πλατφόρμα Starlight επιτρέπει τη δημιουργία αλληλεπιδραστικού εκπαιδευτικού λογισμικού, προσβάσιμου από Τυφλούς και Άτομα με Προβλήματα Όρασης. Η πλατφόρμα σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από το Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου-Υπολογιστή και το Κέντρο Καθολικής Πρόσβασης και Υποστηρικτικών Τεχνολογιών του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΠ-ΙΤΕ). Η σχεδίαση, καθώς και η αξιολόγηση της ευχρηστίας του λογισμικού, έγινε σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών (ΠΣΤ).

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΠ-ΙΤΕ) έχει δημιουργήσει μια περιορισμένη έκδοση του Starlight , που περιλαμβάνει μόνο το λογισμικό ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων Starlight Reader, η οποία διανέμεται δωρεάν σε τυφλούς και αμβλύωπες.
Μέσω αυτής της έκδοσης παρέχεται η δυνατότητα της αναπαραγωγής και ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων, τα οποία επίσης διανέμονται δωρεάν μέσα από το διαδικτυακό τόπο του ΙΠ-ΙΤΕ (http://www.ics.forth.gr/hci/starlight/freeBooks.html).

Η διαδικασία για το πώς θα το αποκτησετε βρίσκεται εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου